Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

IAAF nepasiduoda – sankcijos Rusijos lengvaatlečiams pratęstos

Tarptautinė lengvosios atletikos federacija IAAF paskelbė, kad sankcijos Rusijos lengvaatlečiams bus tęsiamos tol, kol bus išanalizuoti Maskvos laboratorijos dopingo mėginiai.
Marija Lasickienė
Marija Lasickienė / „Scanpix“ nuotr.

IAAF atstovas Rusijos reikalams Rune Andersenas pirmadienį teigė, kad palauks duomenų iš pasaulinės antidopingo agentūros, kuri analizuoja Maskvos laboratorijoje surinktą medžiagą. IAAF taip pat teigė, kad Rusija turės sumokėti išlaidas už dopingo atvejų nagrinėjimą.

Analizė greičiausiai užtruks, nes iš viso yra net 1,5 mln. dokumentų, tačiau pasaulinė antidopingo agentūra WADA žadėjo, kad darbas bus baigtas kitą mėnesį.

R.Andersenas negalėjo pasakyti, ar sankcijos Rusijai gali būti panaikintos iki rugsėjo 27 dieną prasidėsiančio pasaulio lengvosios atletikos čempionato Katare.

Rusijos antidopingo agentūrai WADA jau panaikino sankcijas, nors šalis ir vėlavo perduoti Maskvos laboratorijos duomenis.

IAAF yra vienintelė tarptautinė sporto federacija, kuri laiko sankcijas Rusijos sportininkams. Sankcijos galioja nuo 2015 metų lapkričio, bet per šį laiką IAAF leido tarptautinėje arenoje varžytis Rusijos lengvaatlečiams su neutraliu statusu.

Praėjusią savaitę vykusiame Europos uždarų patalpų lengvosios atletikos čempionate aukso medalius iškovojo neutraliu statusu besivaržiusios šuolininkė į aukštį Marija Lasickienė ir šuolininkė su kartimi Anželika Sidorova. Jeigu Rusija būtų varžiusi šiame čempionate, medalių lentelėje būtų užėmusi penktą vietą.

„Scanpix“ nuotr./Airinė Palšytė, Marija Lasickienė ir Julija Levčenka
„Scanpix“ nuotr./Airinė Palšytė, Marija Lasickienė ir Julija Levčenka

IAAF atstovai pabrėžė, kad Rusija neatsiribojo nuo trenerių, kurie buvo dopingo skandalo centre.

Pavyzdžiui, Valentinas Maslakovas 2015 metų sausį buvo pašalintas iš Rusijos rinktinės vyriausiojo trenerio pareigų, tačiau dabar jis treniruoja rusų 400 metrų bėgikus.

Rusijoje V.Maslakovas nebuvo niekaip nubaustas, nors nepriklausomi tyrimai parodė, kad jo vadovavimo laikotarpiu tarp Rusijos lengvaatlečių dopingo vartojimas buvo labai paplitęs.

Rusijos lengvosios atletikos federacijos vadovas Dmitrijus Šliachtinas atskleidė, kad šalies skola IAAF siekia 3,2 mln. JAV dolerių ir vis dar auga. Rusai siekia šią sumą grąžinti dalimis, nes federacija dėl dopingo skandalų prarado daug rėmėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas