Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš dopingo šešėlio bandantis išlįsti britų stajeris Mo Farahas taikysis į pasaulio čempiono titulą

Nors vienas geriausių planetos stajerių Mo Farahas šį sezoną turi nemažai rūpesčių, Pekine vyksiančiame pasaulio lengvosios atletikos čempionate jis tikisi apginti 5000 m ir 10 000 m bėgimo čempionų titulus.
Bėgikas Mohamedas Farahas iš Didžiosios Britanijos
Bėgikas Mohamedas Farahas iš Didžiosios Britanijos / „Scanpix“ nuotr.

Dar prieš kelis metus M.Farahas buvo sunkiai sustabdomas ir vieną po kito skynė titulus olimpinėse žaidynėse ir pasaulio pirmenybėse, tačiau birželio mėnesį virš sportininko galvos ėmė kauptis tamsūs debesys.

Bėgiko treneris Alberto Salazaras kaltintas pažeidęs antidopingo taisykles, o įtarimų šešėlis kaipmat krito ir ant M.Faraho. Ir nors oficialiai sportininkas taip ir nebuvo nubaustas, kreivi žvilgsniai į iš Somalio kilusį ir Didžiajai Britanijai atstovaujantį atletą sminga iki šiol.

Įpykęs ant kaltinimų, jis net atsisakė dalyvauti 1500 m lenktynėse Birmingeme. Nors sportininkas teigė, jog dėl visos šios istorijos ir nepagrįstų kaltinimų yra emociškai ir fiziškai išsekęs, tai sukėlė tik naują įtarimų bangą.

Jungtinės Karalystės lengvosios atletikos vadovai net buvo atsiriboję nuo sportininko, kol galiausiai M.Farahas nusprendė viešai atlikti kraujo testą ir pasauliui įrodyti, jog nėra susitępęs.

„Džiaugiuosi, jog pagaliau įrodysiu, jog esu visiškai švarus atletas“, – tuomet kalbėjo M.Farahas.

Sugrįžęs į tarptautinę areną, stajeris toliau įrodinėja, jog Pekine bus laikomas vienu pagrindinių favoritų į pergalę. M.Farahas sėkmingai pasirodė varžybose Lozanoje, Monake bei Londone, tad lengvosios atletikos specialistai vėl labai greitai prisiminė 32-ejų du kartus olimpinį, triskart pasaulio ir penkissyk Europos čempioną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas