Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Tokijo savų varyta Baltarusijos bėgikė apsisprendė: „Noriu bėgti už Lenkiją“

Baltarusijos sprinterė Kristina Cimanouskaja, šį mėnesį savo šalies sporto valdininkų varyta iš Tokijo olimpinių žaidynių, pareiškė, jog planuoja atstovauti Lenkijai.
Kristina Cimanouskaja
Kristina Cimanouskaja / „Scanpix“ nuotr.

K.Cimanouskaja atsidūrė Varšuvoje, kai jos treneriai norėjo bėgikę įsodinti į Minską skrendantį lėktuvą, kuomet jos dar laukė 200 m bėgimo varžybos Tokijo olimpinėse žaidynėse.

Trenerius sukritikavusi sportininkė buvo vedama į lėktuvą, kai per pokalbį su močiute telefonu išgirdo, jog Baltarusijos valstybinės televizijos yra vadinama psichiškai nestabilia.

Baltarusijos olimpietė paskutinę akimirką atsisakė lipti į lėktuvą Tokijuje ir paprašė pareigūnų pagalbos.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kryscina Cimanouskaja
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kryscina Cimanouskaja

Vietoj Minsko, kur pastaraisiais metais pagal Aliaksandro Lukašenkos nurodymus vyksta itin agresyvūs veiksmai prieš protestuojančius žmones, ji nutūpė Lenkijoje, kuri pasiūlė bėgikai ir jos vyrui humanitarinę vizą.

Per interviu RBC televizijos kanalui trečiadienio vakarą K.Cimanouskaja pareiškė, kad prireiks trejų metų, kad pasikeistų jos sportinė pilietybė, bet ji tam pasirengusi.

24 metų bėgikė, iškovojusi medalių per 2019 metų Europos žaidynes Minske, viliasi, kad jos prašymas bus patenkintas greičiau.

„Mes bandysime pasikeisti mano sportinę pilietybę, kad galėčiau varžytis už Lenkijos rinktinę, – sakė K.Cimanouskaja. – Nusprendžiau pasilikti Lenkijoje ir atstovauti Lenkijos komandai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas