Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kijeve besislepianti lengvaatletė: „Noriu gyventi Ukrainoje be Rusijos karių ir Putino!“

Viena žymiausių Ukrainos sportininkių Julija Levčenka nusprendė nebetylėti. Šuolininkė į aukštį socialiniuose tinkluose prabilo apie patiriamą skausmą dėl Rusijos vykdomos agresijos ir pradėto karo prieš jos šalį.
Julija Levčenka prabilo apie karą Ukrainoje
Julija Levčenka prabilo apie karą Ukrainoje / Scanpix/REUTERS ir Instagram nuotr.

J.Levčenka ne sykį varžėsi įvairiose varžybose prieš Airinę Palšytę ir savo kolekcijoje turi krūvą medalių.

24-erių ukrainietė 2017 m. tapo pasaulio vicečempione, yra iškovojusi sidabrą ir bronzą Europos uždarų patalpų čempionatuose.

Bet dabar ji ne ruošiasi artimiausiems startams, o slepiasi nuo rusų bombų Kijeve.

Jau savaitę tęsiantis rusų atakoms prieš Ukrainos žmones, viena garsiausių šalies atlečių kreipėsi į savo sekėjus instagrame, įsidėdama žodžius juodame fone: „Tiesiog noriu gyventi savo šalyje Ukrainoje! Be Rusijos karių ir Putino...“

Po nuotrauka ji pridėjo ir išsamesnį komentarą apie pastarųjų dienų išgyvenimus, rusams bandant užimti Ukrainos sostinę ir kitus miestus bei žudant ne tik kaimyninės šalies karius, bet ir šimtus civilių, įskaitant ir vaikus.

„Neturiu žodžių. Vien tik skausmas ir pragaras... Ačiū visam pasauliui, ačiū tiems, kurie netyli. Noriu gyventi savo namuose! Namuose Kijeve, Ukrainoje. Mirštu viduje. Mūsų žmonės, mūsų gatvės miršta. Vasario 24-ąją Rusija mus užpuolė. Ir dabar mūsų gyvenimas nebe toks, koks buvo prieš tai. Myliu Ukrainą!!! Myliu žmones, tikiu savo šalimi. Tikiu viso pasaulio galia. Tai, kas dabar vyksta, yra didžiausia kvailystė. Šiame amžiuje pradėti karą prieš žmones...

Taip nutinka, kai vienas žmogus pagalvoja, kad yra visagalis dievas. Kai jis išprotėja. Štai kuo pavirto putinas“, – rašė J.Levčenka, tyčia Rusijos režimo vado pavardę parašiusi iš mažosios raidės.

Netrukus ji pasidalino ir savo nuotrauka iš anksčiau vykusių varžybų. Prie jos J.Levčenka pridėjo dužusios širdies ir Ukrainos vėliavos emotikonus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas