Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lengvosios atletikos fiestoje rusiškas prakaitas lietis neturėtų

Rusijos brutaliai invazijai Ukrainoje tęsiantis, atletai iš agresorės šalies ir Baltarusijos veikiausiai toliau liks diskvalifikuoti. Jie bus priversti praleisti kito mėnesio pasaulio lengvosios atletikos čempionatą – didžiausią tarptautinį sporto renginį nuo Tokijo olimpinių žaidynių.
Marija Lasickienė
Marija Lasickienė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vienas iš oficialių pasaulinės lengvosios atletikos federacijos „World Athletics“ atstovų teigė, kad nusistatymas dėl Rusijos ir Baltarusijos sportininkų lieka nepakitęs.

Oregone liepos 12-25 dienomis vyks lengvosios atletikos pasaulio pirmenybės.

Pasaulinės federacijos atstovas, paklaustas dėl rusų ir baltarusių likimo, pirštu bedė į kovo 1-sios pranešimą, kuriame buvo paskelbta diskvalifikacija.

Prieš tris mėnesius paskelbtame rašte lengvosios atletikos vadovas Sebas Coe teigė, kad beprecedentės sankcijos „atrodo lyg vienintelis taikus kelias, siekiant nukirsti Rusijos dabartines intencijas ir atkurti taiką“.

Trys prabėgę mėnesiai taikos Ukrainoje neatnešė, todėl Rusijos sportininkai toliau lieka diskvalifikuoti daugelio sporto šakų federacijų.

Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) pats yra išleidęs rekomendaciją neleisti rusams ir baltarusiams dalyvauti turnyruose.

Nuo 2015-ųjų Rusijos lengvosios atletikos federacija buvo suspenduota dėl sportininkų didelio masto dopingo vartojimo. Galiausiai tik savo švarumą įrodžiusiems rusams buvo leista varžytis. Praėjusių metų olimpinėse žaidynėse dalyvavo 10 susitepusios valstybės atletų, 2019-ųjų pasaulio čempionate – 29.

Dabar situacija dar rimtesnė, tad pokyčių nesitikima. Tai reikštų, kad tarp 1800 sportininkų JAV, nebus nė vieno ruso.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas