Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lengvosios atletikos pasaulio čempionas žuvo per susišaudymą

Buvęs JAV sprinteris Emmitas Kingas – negyvas. Pasaulio lengvosios atletikos čempionate auksą ir bronzą iškovojęs amerikietis žuvo per susišaudymą, kai du vyrai išsitraukė ginklus ir pradėjo šaudyti vienas į kitą.
Emmitas Kingas (kairėje) ir Carlas Lewisas
Emmitas Kingas (kairėje) ir Carlas Lewisas / „Scanpix“/AP nuotr.

Emmittas Kingas buvo vienas greičiausių planetos žmonių, tiesa, geriausiais savo laikais likęs Carlo Lewiso šešėlyje.

1983 metais Helsinkyje pasaulio lengvosios atletikos čempionate E.Kingą aplenkė C.Lewisas ir tuometinis pasaulio rekordininkas Calvinas Smithas.

E.Kingas buvo trečiasis amerikietis, užlipęs ant garbės pakylos pirmą kartą surengtose lengvosios atletikos pasaulio pirmenybėse.

Ten pat Suomijoje jis iškovojo auksą per 4 po 100 metrų estafetę, kai amerikiečių komanda bėgo rekordiniu greičiu (37,86 sek.).

Sekmadienį, būdamas 62 metų, E.Kingas įsivėlė į susišaudymą Alabamos valstijoje su Willie Albertu Wellsu.

Susitikę vyrai buvo pažįstami, bet per konfliktą abu išsitraukė ginklus. Anot liudininkų, jie pradėjo šaudyti vienas į kitą.

W.A.Wellsas žuvo vietoje, o E.Kingas buvo nugabentas į ligoninę, patyręs sunkius sužalojimus. Jis mirė kiek vėliau, – pranešė al.com.

E.Kingas savo svarbiausius apdovanojimus laimėjo tuo metu, kai iškilo Carlas Lewisas.

1983 metų pasaulio čempionatas buvo pirmasis 22 metų talentui, kuris Helsinkyje iškovojo tris aukso medalius – ne tik bėgime, bet ir šuolių į tolį rungtyje. 1984 metų olimpinėse žaidynėse Los Andžele C.Lewisas pakartojo istorinį Jesse Owenso pasiekimą iš 1936 metų Berlyno žaidynių, iškovojęs keturis olimpinius aukso medalius lengvosios atletikos varžybose.

E.Kingas buvo įtrauktas į JAV olimpinę rinktinę estafečių varžyboms, bet bėgime nedalyvavo. Jo geriausias rezultatas 100 m bėgime pasiektas 1988 metais, kai jis įveikė distanciją per 10,04 sek.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas