Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvos disko metikė liko per pora žingsnių nuo paralimpinio medalio

Oksana Dobrovolskaja startavo Paryžiaus vasaros paralimpinėse žaidynėse ir iškovojo penktą vietą. Teresės Nekrošaitės treniruojama lengvaatletė „Stade de France“ stadione varžėsi disko metikių F11 negalios klasės varžybose. Tai buvo antrosios O. Dobrovolskajos žaidynės karjeroje.

Sportininkė iš Kauno pirmuoju bandymu švystelėjo diską 33 metrus 33 centimetrus ir įsitvirtino trečioje pozicijoje, o trečiuoju mėginimu rezultatą dar labiau pagerino – 34 metrai 49 centimetrai. Bet netrukus italės Assuntos Legnante mestas įrankis nuskriejo 36 metrus 7 centimetrus, šis varžovės iš Italijos rezultatas nustūmė mūsų šalies sportininkę O. Dobrovolskają į ketvirtą poziciją. O paskutiniu metimu Lietuvos atstovę į penktą vietą stumtelėjo brazilė Izabela Campos – 34 metrai 94 centimetrai. Abu paskutiniai O.Dobrovolskajos metimai nebuvo įskaityti.

Paralimpine čempione ketvirtą kartą iš eilės tapo Kinijos atstovė Liangmin Zhang (39,08 metro), sidabrą iškovojo italė A. Legnante (38,01 metro), bronzą pelnė kinė Enhui Xue (37,67 metro).

„Esu labai laiminga, kad buvau čia ir galėjau varžytis su geriausiomis pasaulyje. Tai yra neapsakomas jausmas. Džiaugiuosi, kad galėjau čia startuoti. Jaučiuosi fiziškai stipri, psichologiškai gerai nusiteikusi. Buvau ryžtinga, užtikrinta, nieko neskaudėjo. Aišku, planas minimum – pasirodyti geriau nei Tokijuje –įvykdytas. Ir geresnė vieta, ir aukštesnį rezultatą pademonstravau. Viskas priešakyje, medalis dar laukia.

Mūsų su trenere strategija, kad pirmas metimas būtų ramus ir užtikrintas. Kad užfiksuočiau padorų rezultatą. Tai man ir pavyko padaryti. Pirmasis bandymas man suteikė užtikrintumo jausmo ir leido pagerinti ir ktus metimus. O pačioje pabaigoje bandžiau rizikuoti, nes žinojau, kad treniruotėse metu toliau. Todėl bandžiau kažką padaryti, kad tas diskelis nulėktų toliau”, – sakė O.Dobrovolskaja.

Tai – antrosios paralimpinės žaidynės O.Dobrovolskajos karjeroje. Prieš trejus metus vykusiose Tokijo paralimpinėse žaidynėse Lietuvos rinktinės lengvaatletė užėmė aštuntą vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas