Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvos pusės maratono čempionate aukso medaliais pasipuošė L.Tarasevičius ir R.Juškevičiūtė

Šeštadienį Nidoje 24-ą kartą vyko tarptautinis pusės maratono (21,0975 km) bėgimas, o kartu ir Lietuvos pusmaratonio čempionatas. Vyrų grupėje čempiono titulą apgynė Lukas Tarasevičius, o moterų grupėje pirmą kartą šalies čempione tapo Rūta Juškevičiūtė. Nacionaliniame čempionate iš viso startavo ir kalnuotą reljefą įveikė daugiau nei 200 bėgikų.
Rūta Juškevičiūtė
Rūta Juškevičiūtė / LLAF nuotr.

Dėl Lietuvos čempionato medalių visą distanciją atkakliai kovojo L. Tarasevičius (1 val. 10 min. 50 sek.), Marius Ignotas (1 val. 11 min. 2 sek.) ir Justinas Čekanauskas (1 val. 11 min. 22 sek.). Petis į petį bėgę lengvaatlečiai tik paskutiniame ketvirtame rate išsiaiškino podiumo pozicijas. Aukso medalį laimėjęs L.Tarasevičius distanciją įveikė minute greičiau nei pernai, o jo asmeninis rekordas – 1 val. 6 min. 51 sek.

„Labai geras jausmas apginti čempiono titulą. Varžybose pasiekiau visus tikslus. Nesitikėjau, kad bus taip sudėtinga, tai džiaugiuosi, kad buvo sudaryta konkurencija. Teko padirbėti ir psichologiškai sustovėti, nes reikėjo 8 kartus užbėgti į kalną. Nenorėjau varžovų lenkti paskutinę akimirką, todėl tą padariau anksčiau“, – po dar vienos pergalės kalbėjo L.Tarasevičius.

Šį mėnesį lengvaatletis iškovojo auksą Lietuvos maratono čempionate, triumfavo Šiaulių 10 km bėgime, o dabar pergalių seriją pratęsė ir Nidoje. Paklaustas apie kūno atsistatymą bėgikas teigė, jog nors savijauta ir nėra 100 proc., krūviams jis yra pasiruošęs:

„Ruošiausi sezonui, surinkau daug kilometrų, atlikau daug pasiruošimo darbų, tai tokiam krūviui esu pasiruošęs. Jeigu pavyks pasiruošti, tai dar startuosiu kroso bėgimuose. Sezoną turėčiau baigti spalio pabaigoje Baltijos šalių komandiniame kroso čempionate.“

Moterų grupėje kovos dėl čempionės vardo buvo mažiau, kadangi nuo pirmo rato užtikrintai pirmavo ir nuo varžovių tolo R. Juškevičiūtė. Nugalėtoja pusmaratonio distanciją įveikė per 1 val. 25 min. 32 sek., sidabro medalį laimėjo Gabija Ražaitytė (1 val. 27 min. 59 sek.), o bronza pasidabino pernai čempione tapusi Gitana Akmanavičiūtė (1 val. 34 min. 8 sek.).

„Labai geras jausmas, nesitikėjau. Į šias varžybas grįžtu po 7 metų pertraukos ir esu labai patenkinta, nes čia mano naujas asmeninis rekordas. Gal 3 minutėmis pagerinau“, – po finišo sakė R.Juškevičiūtė, kuri startuoja triatlono varžybose ir čempionatuose.

Lietuvos pusmaratonio rekordai priklauso Remigijui Kančiui (1 val. 3 min. 49 sek.) ir Živilei Balčiūnaitei (1 val. 10 min. 23 sek.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas