Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Lietuvos trailo rinktinė – pakeliui į Europos bekelės čempionatą

Lietuvos bekelės bėgimo rinktinė išvyksta į Europos bekelės (trail) bėgimo čempionatą, kuris gegužės 31 – birželio 2 d. vyks Prancūzijoje, Alpių miestelyje Ansi. Lietuvos ultra bėgikų draugijos suformuotoje rinktinėje matysime 22 bėgikus ir bėgikes.
Remigijus Kančys
Remigijus Kančys / Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr.

Bene ryškiausias rinktinės narys – olimpietis maratonininkas Remigijus Kančys, kuris varžysis 16,1 km distancijos varžybose su 940 metrų vertikalaus pakilimo.

„Mano auklėtiniai užkrečia mane savo pavyzdžiu – priima įvairius iššūkius ir važiuoja į bekelės čempionatą. Sakė, kad ir aš galiu važiuoti, nes po kalnus bėgioju. Abejojau, bet nusprendžiau išsiųsti paraišką ir mane atrinko. Džiaugiuosi, kad galėsiu atstovauti Lietuvai ir bėgti su Lietuvos trispalve ant širdies“, – sakė R.Kančys.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Remigijus Kančys
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Remigijus Kančys

2016 m. olimpinių žaidynių dalyvis pastaraisiais metais plento bėgiko karjerą jau derina su bekelės bėgimais.

Moterų komandos ryškiausia žvaigžde galime laikyti vieną geriausių apskirtai pastarojo meto Lietuvos bėgikių, 100 km plento distancijos šalies rekordininkę ir įvairių bekelės ultrabėgimų dalyvę Gitaną Akmanavičiūtę. Ji su dar 3 lietuvėmis varžysis ilgiausioje rungtyje – 58,2 km distancijoje su 3380 m vertikalaus pakilimo.

Analogiškoje vyrų rungtyje startuos Lietuvoje irgi puikiai žinomas Vaidas Žlabys, šių metų balandį jau laimėjęs vienas ultravaržybas Lenkijoje, kai užėmė pirmąją vietą 65 km bėgime „Pieniny ultra trail“ bekelės varžybose.

V. Žlabys ne kartą yra laimėjęs geriausias Lietuvos bekelės varžybas – tiek „Kernavė trail“, tiek „Trail Kuršių Nerija“.

Iš viso Prancūzijoje prie startų linijos stos per 480 sportininkų iš 30 Europos valstybių, kai praėjusiame Europos čempionate 2022 metais startavo 24 sportininkai. Šių metų Europos bekelės čempionatas yra antras istorijoje, sportininkai dalyvaus 10-yje skirtingų varžybų.

Lietuvos komanda startuos trijose rungtyse – 7,6 km vertikalaus bėgimo varžybose su 990 m vertikalių metrų, 16,1 km „sprinte“ su 940 m vertikalaus sukilimo ir 58,2 km ultramaratone su 3380 m vertikalaus sukilimo.

„Šioje atrankoje kėlėme 3 pagrindinius reikalavimus: pirma, pajėgumas pagal ITRA reitingą – minimalus reitingas moterims yra 550, vyrams – 650; arba pasiekimai be ITRA taškų - prizinės vietos orientacinėse varžybose, cross-country, lengvosios atletikos bėgimo rungtyse

Antra – aukščiausia sportinė forma ir metodiškas pasiruošimas čempionatui (pagrindiniam sportinio sezono startui) ir trečia – pasiruošimo periodu sportinė forma gerinama aukštikalnėse savarankiškai, klubo, trenerio organizuojamoje pasiruošimo stovykloje kalnuose“, – apie atletų atranką pasakoja Lietuvos ultra bėgikų draugijos direktorius Marius Dijokas.

Lietuvos rinktinės dalyvavimą Europos čempionate dalinai finansuoja Lietuvos lengvosios atletikos federacija.

Lietuvos komanda

Trail Running Race (58,2 km, 3380 m+)

Domantas Kavaliauskas, Edvardas Moseika, Raimond Vorobjov, Vaidas Žlabys

Gitana Akmanavičiūtė, Viktorija Kalvelytė, Jelena Malyseva, Raimonda Vaičaitytė

Classic Up&Down Race (16,0 km, 940 m+)

Tomas Bizimavičius, Remigijus Kančys, Vaidas Ramanauskas, Gediminas Viliūnas

Aušrinė Kutkaitė, Monika Neskauskė, Toma Valeikaitė

Vertical Uphill Race (7,6 km, 990 m+)

Darius Bajarūnas, Valdas Rubel, Andrius Šipkinas, Justinas Vaižmužys

Virginija Bernotaitė, Vincenta Mikulėnaitė, Patricija Tomašun

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius