Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Lasickienės kantrybė trūko: Rusijai gėdą užtraukę funkcionieriai turi trauktis

Rusijos sporto pasaulyje – vėl suirutė. Niekaip iš dopingo šešėlio nesugebantis išeiti šios šalies sportas ir jį valdantys funkcionieriai sulaukė lengvosios atletikos žvaigždės Marijos Lasickienės kirčio. Viena pagrindinių Airinės Palšytės varžovių viešai pareiškė, kad ši „gėda“ pagaliau turi baigtis, o dėl jos kalti asmenys turi būti nušalinti nuo sporto.
Marija Lasickienė, Airinė Palšytė ir Julija Levčenka
Marija Lasickienė, Airinė Palšytė ir Julija Levčenka / 15min.lt montažas

M.Lasickienė yra viena ryškiausių šių dienų pasaulio lengvosios atletikos žvaigždžių, tačiau ir toliau priversta varžytis su neutralia vėliava.

Rusijos lengvosios atletikos federacija nuo 2015-ųjų yra diskvalifikuota neribotam laikui, o funkcionierių neįgalumas jau pradeda kelti sportininkų susierzinimą.

„Per pastaruosius pusketvirtų metų gal 200 kartų esu girdėjusi, kad netrukus viskas išsispręs ir Rusijos statusas bus atkurtas. Tačiau tai tėra tik gražūs žodžiai, kuriais norima mus nuraminti. Jiems atrodo, kad sportininkai nieko nemato ir nesupranta, o galvoja, kad jų reikalas tik šokinėti ir tylėti. Be atletų bet kokios sporto organizacijos egzistavimas yra neįmanoma. Federacijoje ir toliau tęsiasi vienas kito dangstymai, mes galime ir toliau vienas kitą apgaudinėti, prisidengdami kalbomis, kaip mūsų sportininkų bijo Vakarai, kaip yra įvykdyti milijonai reikalavimų. Tačiau iš tiesų mūsų lengvoji atletika yra nustekenta ir tikiuosi, kad prie šios nesibaigiančios gėdos prisidėję asmenys galiausiai suras drąsos pasitraukti“, – socialiniame tinkle rašė sportininkė.

View this post on Instagram

За последние три с половиной года я раз двести слышала, что всё сделано и нас вот-вот восстановят. Но это лишь красивая обертка, которую нам пытаются навязать. Всем этим людям кажется, что спортсмены ничего не видят, не понимают и вообще их дело прыгать и молчать. Они забыли, что без атлетов, существование любой спортивной организации или федерации, не имеет смысла. Они просто отмахиваются от нас, прикрывая друг друга. Мы можем сколько угодно заниматься самообманом, рассказывая о том, как наших легкоатлетов боится Запад, о миллионах пунктах «дорожной карты», которые были выполнены на бумаге. Но то, что мы сделали собственными руками с нашей легкой атлетикой за эти несколько лет, ни одна бумага не вытерпит. Надеюсь, у людей, причастных к этому нескончаемому позору, все-таки хватит мужества уйти. Самим. И не думайте, что я говорю только о руководстве, речь и о действующих тренерах, которые все еще уверены, что без допинга невозможно побеждать. Им давно пора на покой. Новое поколение наших легкоатлетов должно вырасти с иной философией, а её любому спортсмену закладывает именно тренер. Разговоры о том, что на допинге сидит весь мир, неуместны. Не надо спасать весь мир, необходимо спасти то, что осталось от российской легкой атлетики. @minsport_rf @rusaf_official @rusada_russia

A post shared by Мария Ласицкене (@lasitskene.maria) on

Šis M.Lasickienės įrašas sulaukė didžiulio palaikymo. Šuolininkė į tolį Darija Klišina po įrašu paliko iškalbingą komentarą: „Tiesiai į dešimtuką.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas