Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maratono čempionas titulo neteko dėl... per storų padų

Etiopas Derara Hurisa džiaugėsi laimėjęs garsų Vienos maratoną, tačiau jo džiaugsmas truko vos 45 minutes. Pamatavę bėgiko batelius teisėjai diskvalifikavo sportininką ir atėmė iš jo čempiono titulą.
Derara Hurisa čempiono titulu ilgai nesidžiaugė.
Derara Hurisa čempiono titulu ilgai nesidžiaugė. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Maratonas

Sudėtingomis oro sąlygomis – kepinant saulei – vykusį maratoną D.Hurisa laimėjo nubėgęs distanciją per 2 val. 9 min. 22 sek.

Bet varžovams ir teisėjams kilo klausimų dėl neįprastai aukštų sportininko batų. Pamatavus padus, paaiškėjo, kad jie – 5 cm aukščio. Leistinas storiausias padas – centimetru mažesnis.

„Turėjome čempioną diskvalifikuoti. Tai pirmas kartas, kada taip nutiko. Perspėjome sportininkus prieš varžybas, kad atkreiptų dėmesį į savo avalynę. Neabejoju, kad dabar jie skirs didesnį dėmesį“, – teigė vienas iš maratono Vienoje organizatorių Hannesas Langeris.

Pastaruoju metu itin sparčiai tobulėjanti avalynė lengvosios atletikos varžybose kelia vis daugiau klausimų. „Superbateliai“ gaminami ne tik storesniais padais, bet ir įmontuojant specialias juosteles, palengvinant bėgikams tenkančias apkrovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas