Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marija Lasickienė pratrūko ir pagrasino palikti Rusiją: „Aš kovosiu už save“

Likus vos kelioms dienoms iki pasaulio lengvosios atletikos čempionato Dohoje Marija Lasickienė negali susitelkti į savo startą. Rusijos šuolininkė į aukštį toliau kovoja su šalies funkcionieriais, kurių veiksmai jai gali užkirsti kelią į Tokijo olimpines žaidynes.
Marija Lasickienė
Marija Lasickienė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Įtariama, kad rusai prikišo nagus prie dopingo tyrimų, kuriuos perdavė tirti pasaulinei antidopingo agentūrai WADA ir už manipuliavimą šalis gali būti pašalinta iš Tokijo olimpinių žaidynių.

Atsakingos Rusijos institucijos turi atsakyti į pluoštą klausimų per tris savaites ir tada bus nuspręstas šalies likimas, tačiau M.Lasickienė palankios baigties nesitiki.

„Pastaruoju metu aš daugiau nei kartą sakiau, kad mes galime nedalyvauti Tokijo olimpinėse žaidynėse. Tai nėra emocijų klausimas ar man pateiktas priekaištas, kad aš nieko neišmanau. Mes žinome pakankamai, kad taip galvotume. Mes pasirengę bet kokiam scenarijui. Jeigu Rusijos antidopingo agentūra ir vėl bus nušalinta, mes paliksime Rusiją ir treniruosimės ten, kur mus pasieks kontrolieriai. Aš priklausau testuotinų sportininkų grupei ir tai gali padėti. Situacija ne tokia kaip prieš Rio olimpines žaidynes. Dabar mes pilnai ginsime savo teises, kad galėtume dalyvauti žaidynėse. Mes nepaliksime visko masinei bylai. Jeigu reiks eiti į Sporto arbitražo teismą, aš eisiu ir kovosiu už save. Neplanuoju praleisti antrų olimpinių žaidynių iš eilės, nes kažkokie nepatikimi žmonės negali nuoširdžiai dirbti savo darbo. Situacijos įkaitai yra atletai, o ne Rusijos lengvosios atletikos valdžia, nors taip bando pavaizduoti ponas Šlyachtinas“, – socialiniame tinkle paskelbė M.Lasickienė.

Geriausia pasaulio šuolininkė į aukštį Dohoje gins pasaulio čempionės titulą, bet dėl Rusijos dopingo skandalo jau turėjo praleisti Rio de Žaneiro olimpines žaidynes ir savo kolekcijoje neturi olimpinio medalio.

Dėl aršios kritikos dopingo piktžaizdės nesutvarkančiai valdžiai M.Lasickienė sulaukia ir kritikos, ir palaikymo gimtojoje šalyje.

View this post on Instagram

В последнее время я уже не раз говорила, что уверенности в участии в Играх в Токио у нас нет. И дело не в эмоциях или в том, что я ничего не знаю, как пытались представить некоторые. Мы знаем достаточно, чтобы так думать. Но мы готовы к любому варианту. Если вновь отстранят @rusada_russia , то мы уедем тренироваться за пределы России, чтобы быть доступными для международных допинг-офицеров. Я нахожусь в международном пуле тестирования @iaaf_athletics , так что это может помочь. Мы уже не те, что были перед Олимпиадой в Рио. Теперь мы будем до конца отстаивать свое право выступить на Олимпиаде. Ни в какие коллективные иски мы больше не подпишемся. Если потребуется пойти в CAS, я пойду и буду бороться там именно за себя. Пропускать вторую подряд Олимпиаду из-за каких-то непонятных людей, которые не могут честно выполнять свою работу, я не намерена. P.S. Невосстановление @rusaf_official не особо и комментировать хочется. Скажу лишь одно: заложники ситуации - это спортсмены, а не руководство ВФЛА, как пытается представить господин Шляхтин. #highjump #cska #trackandfield #olympics #nike

A post shared by Мария Ласицкене (@lasitskene.maria) on

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas