Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nepasimokė: trečią kartą antidopingo taisykles pažeidusi turkė diskvalifikuota visam gyvenimui

32 metų Turkijos lengvaatletė Asli Cakir Alptekin, trečią kartą pričiupta pažeidinėjant antidopingo taisykles, diskvalifikuojama iki gyvos galvos.
Asli Cakir
Asli Cakir / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Dopingas Bėgimas

Asli Cakir Alptekin laimėjo 1500 m bėgimo varžybas 2012 m. olimpiadoje ir Europos čempionate, tačiau 2015 metais šie trofėjai iš bėgikės dėl įveltų klaidų biologiniame pase buvo atimti. Tąsyk jai skirta 8 metų diskvalifikacija.

Vėliau, dėl sportininkės pasiryžimo bendradarbiauti su tyrėjais, nuobauda buvo sumažinta iki 4 metų, o jos įsigaliojimo pradžia pakeista į 2013 metus. Taigi šiais metais Asli Cakir Alptekin jau galėjo grįžti į varžybas.

Vis dėlto Turkijos lengvosios atletikos federacija, kol kas nedetalizuodama, paskelbė, jog A.Cakir taisykles pažeidė dar kartą ir šįkart diskvalifikuojama visam gyvenimui.

Vienintelės varžybos, kuriose Asli Cakir Alptekin dalyvavo 2017 metais – vasarį Portugalijoje vykusi Europos klubų taurė, kur turkė užėmė 11 vietą ir padėjo savo „Uskudar Belediyespor“ klubui triumfuoti komandinėje įskaitoje.

Pirmą kartą Asli Cakir Alptekin dėl dopingo įkliuvo būdama vos 19-likos – 2004 metais pasaulio jaunimo čempionate, ir buvo suspenduota 2 metams.

2012 m. olimpinis 1500 m moterų bėgimas, kurį laimėjo Asli Cakir Alptekin, vadinamas „nešvariausiu visų laikų bėgimu“, nes net 6 iš pirmų 9 finišavusių bėgikių įkliuvo vartojusios dopingą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas