Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netikėta kliūtis jaukia pasaulio čempiono sezoną – A.Gudžiui prireikė operacijos

Pasaulio ir Europos čempionas Andrius Gudžius prieš naują sezoną susidūrė su netikėta kliūtimi. Į Dohą vykti ir būsimame pasaulio čempionato mieste apsižvalgyti turėjęs disko metikas nusprendė gultis ant operacinio stalo. 2018 metų geriausias Lietuvos sportininkas sezoną pradės tik rugpjūčio mėnesį, bet tikisi tinkamai pasirengti rugsėjo pabaigoje vyksiančiam pasaulio čempionatui.
Andrius Gudžius
Andrius Gudžius / Alfredo Pliadžio nuotr.

Jau šį penktadienį Katare prasidės naujas Deimantinės lygos sezonas. Tai prestižiškiausios komercinės lengvosios atletikos varžybos pasaulyje.

Pirmame etape Katare turėjo varžytis ir pasaulio bei Europos čempionas Andrius Gudžius. Lietuvį jau buvo pristatę ir varžybų rengėjai.

„Tai bus mano pirmasis tarptautinis sezono startas ir žinau, kad laukia sunki kova su stipriais varžovais. Laukiu debiuto Khalifos tarptautiniame stadione, kur vėliau šį sezoną ginsiu pasaulio čempiono titulą“, – balandžio 14 dieną A.Gudžių citavo Deimantinės lygos organizatoriai.

Tačiau 28-erių disko metimo pažiba 15min atskleidė, kad planuotas startas neįvyks. Pirmadienį A.Gudžiui Kauno klinikose buvo atlikta operacija – pašalinta prieš trejus metus pėdoje įstatyta plokštelė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Andrius Gudžius
Luko Balandžio / 15min nuotr./Andrius Gudžius

„Tai nėra nauja trauma. Man buvo lūžusi koja, tai reikėjo pašalinti plokštelę. Galima sakyti, kad ta operacija buvo reikalinga dėl šalutinio poveikio. Ji nebuvo planuota dabar, bet taip reikėjo“, – į detales nenorėjo leistis sportininkas.

Beveik prieš trejus metus A.Gudžius buvo patyręs du stresinius kojos lūžius, tačiau po jų atsigavo ir įsitvirtino pasaulio elite.

Disko metiko treneris Vaclovas Kidykas atskleidė, kad lengvaatletis jau kurį laiką jautė skausmus: „Andrius skausmus kentėjo visą praėjusį sezoną, o šiemet tie skausmai buvo tokie, jog nebegalėjo vaikščioti. Gydytojas, kuris operavo, sakė, kad sportininkams rekomenduojama plokštelės neišimti, jei ji nemaišo. Dabar pradėjo maišyti, trukdyti darbui. Įsivaizduokite, jei skausmai būtų praėję, bet atsinaujinę, pavyzdžiui, rugsėjį ar kitais metais – olimpinių žaidynių metais. Nusprendėme neberizikuoti ir imti ją lauk.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Andrius Gudžius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Andrius Gudžius

Netikėtas trukdis gali kainuoti labai brangiai. Rugsėjo 27 dieną Dohoje laukia svarbiausias sezono startas ir pasaulio čempiono vardo gynyba.

„Dabar pagrindinis tikslas yra pasaulio čempionatas. Dalį komercinių startų jau atšaukėme, tenka juos aukoti. Nieko nepadarysi. Tikimės, kad pradėsime dalyvauti varžybose rugpjūčio mėnesį. Mes manome, kad įmanoma gerai pasirengti pasaulio čempionatui ir vykti į Dohą jau esant geros formos“, – tikėjosi A.Gudžius.

Pasaulio čempionu lietuvis tapo 2017 metais Londone, kai dramatiškai, vos dviem centimetrais, pranoko švedą Danielį Stahlį.

Nors A.Gudžius į Dohą neišvyko, pirmajame Deimantinės lygos etape Lietuva turės atstovę – vasaros sezoną pradės šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas