Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 26 /15:13

„Nike“ bėgimas sekmadienį pažadino Vilniaus senamiestį, vyrų varžybose nugalėjo Policijos departamento pareigūnas Petras Pranckūnas, moterų – Renata Siliuk

Sekmadienį Vilniuje vykusį „Nike Aš bėgu. Vilnius/DNB Pusmaratonį“ laimėjo Policijos departamento pareigūnas Petras Pranckūnas teigė, kad jo laikas – valanda ir 16 minučių – yra tik vidutinis mėgėjo rezultatas.
Iš kairės: Austėja Miežytė, Renata Siliuk, Petras Pranckūnas, Mantas Rimkus, Vytautas Gražys
Pusmaratonio nugalėtojai (iš kairės): Austėja Miežytė, Renata Siliuk, Petras Pranckūnas, Mantas Rimkus, Vytautas Gražys / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilniaus senamiestyje Rotušės aikštėje sekmadienį vyko „Nike Aš bėgu. Vilnius/DNB Pusmaratonis“, kuriame daugiau nei 5 tūkstančiai bėgimo entuziastų varžėsi 5, 10 ir 21,098 kilometrų distancijose.

10 km bėgimą tarp moterų laimėjo profesionali maratonininkė Diana Lobačevskė, o tarp vyrų – Mindaugas Viršilas. 5 km bėgime pirmasis buvo taip pat profesionalas – Justinas Beržanskis. 24-erių metų sportininkas iš Šiaulių specializuojasi įvairių trumpųjų distancijų bėgime – jis gegužę tapo Lietuvos pavasario kroso (7 km) čempionu.

Pusės maratono bėgime tarp vyrų pirmasis atbėgo Policijos departamento darbuotojas Petras Pranckūnas.

„Mano bėgimo stažas siekia 30 metų – pradėjau bėgioti šeštoje klasėje, nuo 1996-ųjų metų bėgu ir maratonus. Iš viso esu įveikęs gal 23 maratonus, tačiau skaičių aš nesivaikau, bėgu savo malonumui, atsigavimui po darbo ir galvos išvalymui“, – teigė pusmaratonio distancijoje laimėjęs P.Pranckūnas.

Policijos departamente dirbantis pareigūnas teigė, kad yra tekę greitas kojas panaudoti ir darbe, tačiau šiuo metu jis dirba kabinetinį darbą ir bėgimas jam tėra gyvenimo būdas.

„Trasa čia vidutinio sunkumo, yra kalnelių, grindinys akmeninis, gana daug žmonių, tad reikia labai žiūrėti po kojomis, kai nori lenkti. Varžyboms specialiai nesirengiau, nes tai jau 6-os ar 7-os varžybos šį mėnesį, tad nesu labai atsigavęs. Mano laikas irgi ne pats geriausias – tai vidutinis mėgėjo rezultatas“, – teigė varžybų nugalėtojas P.Pranckūnas.

Pirmąją vietą pusės maratono bėgime tarp moterų užėmė taip pat bėgikė-mėgėja – Renata Siliuk.

„Vasarą varžybos dalyvauju kiekvieną savaitgalį. Visą gyvenimą svajojau kirsti finišo juostą, tačiau organizatoriai jos neištiesė“, – juokdamasi kalbėjo varžybų nugalėtoja.

„Džiaugiamės, kad šiandien bėgimas suvienijo visą sostinę: senamiesčiu bėgančią tūkstantinę minią ovacijomis ir palaikymo šūksniais apdovanojo tiek bėgikų artimieji, tiek praeiviai, tiek mūsų tautos sportine dvasia susižavėję turistai, – sako bėgimo renginio iniciatorė „Nike“ prekės ženklo atstovė Lietuvoje Milda Monstavičiūtė. – Tikime, kad šiandienos bėgimo šventė įkvėps naujiems iššūkiams ir kitais metais sulauksime dar daugiau bėgimo entuziastų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš svečių šalių.“

Jėgas bėgimo trasoje išbandė ir gausių susižavėjimo šūksnių sulaukė mažieji bėgikai – jiems buvo skirta speciali 500 m bėgimo trasa. Specialias apšilimo treniruotes vedė „Impuls“ trenerių komanda, norintieji taip pat galėjo atlikti jogos atsipalaidavimo pratimus tarp bėgimų. Visiems įveikusiems ilgiausią DNB pusmaratonio trasą buvo įteikti specialūs, šiam renginiui kurti medaliai. Prizinių vietų laimėtojams buvo įteikti piniginiai prizai, „Nike“ dovanų čekiai, kitų rėmėjų dovanos.

Ia kairės: Diana Lobačevskė, Remalda Kergytė, Monika Vilčinskaitė, Mindaugas Virailas, Tarasas Telkovsky, Tomekas Bladosas
Iš kairės: Diana Lobačevskė, Remalda Kergytė, Monika Vilčinskaitė, Mindaugas Viršilas, Tarasas Telkovsky, Tomekas Bladosas

Varžybų rezultatai:

5 km distancija (vyrai):

1. Justinas Beržanskis („Stadija“, Šiauliai) 15 min. 25,02 sek.
2. Vytautas Beliūnas („F.O.C.U.S running“, Vilnius) 16:18,67
3. Aleksandr Malyško („Stajeris“, Vilnius) 16:55,42

5 km distancija (moterys):

1. Rasa Batulevičiūtė (Vilnius) 19:02,43
2. Jurgita Levertavičiūtė („Bėgantis Žmogus“, Garliava) 19:46,68
3. Gintarė Smelstoriūtė („Midlongas“, Vilkaviškis) 20:37,18

10 km distancija (vyrai):

1. Mindaugas Viršilas („Pilėnai“, Raseiniai) 32 min. 43,89 sek.
2. Tarasas Telkovsky 33:31,30
3. Tomekas Bladosas 33:31,30

10 km distancija (moterys):

1. Diana Lobačevskė („Šviesos kariai“, Vilnius) 34:05,65
2. Remalda Kergytė („Stadija“, Šiauliai) 37:05,15
3. Monika Vilčinskaitė („Kauno maratonas“, Kaunas) 39:20,64

Pusė maratono (vyrai):

1. Petras Pranckūnas (Vilnius) 1 val. 16 min. 10,61 sek.
2. Mantas Rimkus („OK Ąžuolas“, Vilnius) 1:16:17,12
3. Vytautas Gražys („RCN“) 1:17:36,87

Pusė maratono (moterys):

1. Renata Siliuk („BK Jaunystė“, Šalčininkai) 1:31:57,90
2. Austėja Miežytė (Vilnius) 1:35:02,39
3. Eglė Degutytė („Tamsta“, Vilnius) 1:38:02,43

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas