Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Pagaliau ant krūtinės – M.Aleknai įteiktas aukso medalis: „Ėjo šiurpuliukai“

Šeštadienio vakarą Miunchene prakiuręs dangus nenuplovė istorinės Mykolo Aleknos akimirkos. Iškilmingoje, bet šlapioje, ceremonijoje 19-mečiui lietuviui įteiktas pirmasis vyrų aukso medalis.
Mykolas Alekna
Mykolas Alekna / Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr.

Kelias valandas Miuncheną praususi stipri liūtis, dėl kurios baidarių ir kanojų varžybos šeštadienį buvo nutrauktos anksčiau laiko, grasino nukelti ir apdovanojimų ceremoniją. Galiausiai, lietui prislopus, bet galutinai dar nesibaigus, disko metikai atsiėmė savo prizus.

Aukso medalis M.Aleknai įteiktas ne pačiame olimpiniame Miuncheno stadione, o šalia įrengtoje specialioje apdovanojimų scenoje, kur šeštadienį pirmą sykį suskambo ir Lietuvos himnas.

„Labai, labai smagios emocijos. Ėjo šiurpuliukai per kūną. Tikrai didžiuojuosi tuo, ką pavyko padaryti. Ačiū visiems palaikiusiems“, – nulipęs nuo scenos dėkojo naujasis Europos čempionas, rankose laikydamas skėtį.

Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Mykolo Aleknos aukso medalis
Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Mykolo Aleknos aukso medalis

Apdovanojimų ceremonijos Mykolui – ne sykį matytas vaizdas. Tėtis Virgilijus ant aukščiausios pakylos lipo galybę kartų gyvenime. Šįkart auksą vėl laimėjo Alekna, tik nebe Virgilijus, o Mykolas.

Su istoriniu pasiekimu – pirmuoju aukso medaliu vyrų varžybose – Mykolą naktį sveikino visa šeima, kuri buvo atvykusi į Miuncheną.

„Pavyko šiek tiek pabendrauti grįžus iš dopingo kontrolės. Valandą, gal pusantros. Kalbėjomės apie finalą, dalijomės įspūdžiais. Vakar buvo tik pagyrimo žodžiai“, – šypsojosi M.Alekna.

Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Mykolas Alekna ir treneris Mantas Jusis
Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Mykolas Alekna ir treneris Mantas Jusis

Mažiau nei prieš mėnesį jis laimėjo medalį ir planetos pirmenybėse. Tiesa, tuomet jis buvo sidabrinis.

„Šitas auksas man daug mielesnis. Visada norisi laimėti. Antra vieta, aišku, irgi yra smagu, bet pirma – visada geriau. Nesvarbu, ar tai būtų Europos, ar pasaulio čempionatas“, – teigė M.Alekna.

Jaunasis Europos čempionas triukšmingo šventinio vakarėlio neplanuoja.

„Rytoj grįžtu į Lietuvą. Pabūsiu su tėvais, gal su artimiausiais draugais. Ramiai kažkaip paminėsime tą pergalę. Susirinksime, pabūsime drauge. Ir jau greitu metu – už kelių dienų skrendu į Ameriką. Daug laiko džiaugtis ta pergale nebus“, – atviravo M.Alekna.

Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Mykolas Alekna dalina autografus
Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Mykolas Alekna dalina autografus

„Vėl laukia mokslas, studentiškas gyvenimas. Ar sulauksiu kokių lengvatų? Oi, ne. Bet universitetas pasveikino, mačiau pasidalino mano pergale. Ten mane irgi daug kas palaiko. Manau, tikrai gerą universitetą išsirinkau“, – dar sykį pasidžiaugė būsimas antrakursis, mokslus kremtantis JAV, prestižiniame Berklio universitete, Kalifornijoje.

Europos čempionu M.Alekna tapo vakar, įspūdingame finale priešpaskutiniu metimu švystelėjęs diską 69,78 m ir pagerinęs Europos čempionatų rekordą.

Prieš 20 metų Europos čempionato medalį – sidabrinį – šioje vietoje buvo iškovojęs ir legendinis Mykolo tėtis Virgilijus, dukart olimpinis bei pasaulio čempionas.

Penktadienį vykusiame finale M.Alekna už nugaros paliko ir didžiausiu favoritu vadintą slovėną Kristjaną Čehą (68,28 m), kuriam vieninteliam buvo nusileidęs praėjusį mėnesį pasaulio čempionate Judžine.

Tik šiemet galutinai varžytis su vyrais pradėjęs 19-metis iš karto šovė į elitą – laimėjo Europos čempionato auksą ir planetos pirmenybių sidabrą.

Šiame sezone M.Alekna užfiksavo ir karjeros rekordą, kai debiutuodamas „Deimantinės lygos“ varžybose nušveitė diską 69,81 m.

Bronzos medalį disko metimo rungtyje atsiėmė britas Lawrence‘as Okoye, netikėtai iššovęs pirmuoju bandymu (67,14 m).

Europos čempiono titulą gynęs Andrius Gudžius šįkart liko šeštas (65,40 m).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius