Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Parolimpiadoje ieties metikas J.Spudis užėmė 10 vietą: „Pykstu ant savęs“

Rugsėjo 9-oji buvo lemiama diena Lietuvos lengvaatlečiui Jonui Spudžiui, kuris Rio de Žaneiro parolimpinėse žaidynėse ieties metimo varžybose užėmė 10 vietą.
Jono Spudžio pasirodymas parolimpiadoje
Jono Spudžio pasirodymas parolimpiadoje / Rimantas Navickas/ RGB pictures

Po pirmojo – sėkmingiausio – bandymo, ietį numetęs 50,79 metro, šiaulietis buvo 6-oje vietoje iš 15 dalyvių. Antru bandymu ietį numetė 49,52 metro ir nukrito į 8 vietą. Po trečiojo bandymo (50,22 m) iš aštuntuko lietuvį išstūmė Kanados ir Brazilijos lengvaatlečiai.

„Pykstu ant savęs, kad nesugebėjau, o galėjau. Buvo didžiulis noras kovoti, gerai sudalyvauti, veržiausi mesti, jutau, kad galiu. Bet kaip tik su ta fizine būkle ir nesusivaldžiau. Su kojom kažką primaliau. Aplinka manęs visai neveikė, nemačiau nei vieno žiūrovo. Labai gerai apšilau, net nejaučiau, kad nugarą skauda. Jaudulio nebuvo, kaip tik labai gerai jaučiausi. Bet ir nesusitvarkiau su tuo per dideliu jausmu, kad galiu gerai mesti“, – iškart po varžybų sakė J. Spudis.

„Dabar labiausiai norisi namo“, – kalbėjo J. Spudis. Rugsėjo 10-ąją J. Spudis planuoja ilsėtis, o sekmadienį eis palaikyti lengvaatletės Ramunės Adomaitienės šuolio į tolį varžybose ir irkluotojo Augusto Navicko pasirodymo.

„Sportuoti dar nemesiu. Aišku, truputį nusivyliau savimi, bet pamatysite dar geresnių rezultatų. Yra kaip yra – pasaulio čempionas irgi nepapuolė į finalą, išėjo kartu su manimi“, – į ateitį žiūrėjo J. Spudis.

Jo neįgalumo klasėje F44 dalyvauja ieties metikai su viena pažeista koja.

Trečiąją parolimpiados dieną, rugsėjo 10-ąją, savo pasirodymą žaidynėse pradės 17-metis plaukikas iš Kauno Edgaras Matakas. Jis plauks 400 metrų laisvu stiliumi 17.08 val. Lietuvos laiku, finalas vyks naktį. Lietuvos golbolo vyrų rinktinė jau pasiruošė rugsėjo 10-osios rungtynėms su JAV rinktine, kurios prasidės 19.15 val. Lietuvos laiku.

Rio de Žaneiro parolimpinės žaidynės vyks iki rugsėjo 18 dienos. Lietuvai jose atstovauja 13 sportininkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas