Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio čempionate – kubietės sensacija ir brito šuolininko triumfas

Antradienį ir trečiadienį Lietuvos sportininkai Pekine vykstančiame pasaulio lengvosios atlettikos čempionate nestartuoja.
Pasaulio lengvosios atletikos čempionatas (4 diena)
Pasaulio lengvosios atletikos čempionatas (4 diena) / Alfredo Pliadžio nuotr.
Abi šias dienas paaiškės po penkis pasaulio čempionus: antradienį – moterų disko metimo ir 1500 m bėgimo, vyrų šuolių į tolį, 400 m barjerinio bėgimo ir 800 m bėgimo, trečiadienį – moterų šuolių su kartimi, 400 m barjerinio bėgimo ir 3000 m kliūtinio bėgimo, vyrų ieties metimo ir 400 m bėgimo.
 

Denia Caballero pirmu metimu (69.28) nokautavo varžoves. Kubos disko metikės aukščiausias pasiekimas pasaulinėse varžybose buvo aštunta vieta 2013 metų pasaulio čempionate, tačiau šiais metais jai jau priklausė geriausias sezono rezultatas. Olimpinė, pasaulio ir Europos čempionė Sandra Perkovič (Kroatija) tik paskutiniu metimu iš ketvirtos vietos šoktelėjo į antrą (67.39). Bronzos medalį laimėjo vokietė Nadine Müller (65.53).

Kenijos bėgikas Nicholas Bettas pasiekė geriausią pasaulio sezono rezultatą 400 m barjeriniame bėgime ir iškovojo aukso medalį (47.79). Pagaliau medalio sulaukė Rusijos komanda – pagerinęs nacionalinį rekordą Denisas Kudriavcevas laimėjo sidabrą (48.05). Bahamų bėgikas Jeffery Gibsonas – trečias (48.17).

Genzebe Dibaba (Etiopija), liepą Monake pagerinusi pasaulio 1500 m bėgimo rekordą, ir Pekine finišavo pirma (4:08.09). Antroje vietoje – Kenijos atstovė Faith Chepngetich Kipyegon (4:08.96), trečia finišavo Europos čempionė iš Nyderlandų Sifan Hassan (4:09.34).

800 m bėgimą laimėjo pasaulio rekordininkas Davidas Lekuta Rudisha (1:45.84), antras – lenkas Adamas Kszczotas (1:46.08), trečias pirmą per visą istoriją pasaulio čempionatų medalį savo šaliai iškovojęs Bosnijos ir Hercegovinos bėgikas Amelas Tuka (1:46.30).

Šuolius į tolį laimėjęs (8.41) Gregas Rutherfordas dabar turi visus tris svarbiausius titulus – olimpinio, pasaulio ir Europos čempiono. Australas Fabrice Lapierre užėmė antrą vietą (8.24), o už jo rikiavosi trys kiniečiai – medalininku tapo Jiananas Wangas (8.18).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas