Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po griausmingu dangumi į finalą nepatekęs S.Bertašius: „Atrodo, misija neįmanoma“

0,89 sek. – tiek nuo finalo pirmadienį Europos lengvosios atletikos čempionate skyrė Simą Bertašių. Lietuvis užėmė 15 vietą ir nepateko tarp dvylikos laimingųjų, bet labiausiai graužėsi dėl parodyto laiko.
Simas Bertašius
Simas Bertašius (trečias iš kairės) / Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr.

3 minutės 40,19 sekundės – tokie skaičiai užsidegė prie S.Bertašiaus pavardės, jam apsukus beveik keturis ratus olimpiniame Miuncheno stadione, kurio dangų prieš pat bėgimą nuspalvino griausmingi debesys.

Tai reiškė, kad į Europos elitą prieš kelerius metus įsiveržęs lietuvis šiuos metus baigė taip ir nė sykio neįveikęs 1500 metrų greičiau nei per 3 min. 40 sek., nors dar pernai gerino Lietuvos rekordą (3:37,38).

„Bėgimas man būtų parankus, jei aš būčiau geriausios savo sportinės formos, kai galiu lėčiau pradėti, bet atlaikyti tą finišo spurtą, bet šis sezonas nesiklosto gerai“, – apmaudo neslėpė lietuvis.

Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Simas Bertašius
Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Simas Bertašius

„Sunku baigti sezoną taip niekada ir neišbėgus iš 3:40. Pernai bėgau 3:37 ir galvojau, kad galiu dar žymiai greičiau, vis rasdavau kažkokių niuansų, kuriuos pataisius tikrai maniau, kad galima tą rezultatą pagerinti, bet šie metai susiklostė taip, kad net iš 3:40 man išbėgti, atrodo, misija neįmanoma“, – pats stebėjosi S.Bertašius.

1500 m bėgimo rungties elitui lietuvis garsiausiai prisistatė 2018-aisiais, Berlyne vykusiame Europos čempionate. Tuomet dar tik 24-erių mažai kam žinomas bėgikas sugebėjo finišuoti šeštas.

„Kas pasikeitė nuo to laiko? – perklausė S.Bertašius. – Tada buvo mirtina kombinacija – jaunas ir kvailas. Nebuvo spaudimo, nebuvo supratimo, ką aš čia darau. Tik vėliau atėjo tas džiaugsmas, kad aš – šeštas Europoje. Gal po metų ar dviejų. O šiandien situacija tokia, kad net į finalą papulti nepavyksta.“

Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Simas Bertašius (viduryje)
Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Simas Bertašius (viduryje)

„Pakilo ir varžovų lygis. Prieš bėgimą žiūrėjau į konkurentus ir pagalvojau, kad tik 12 iš jų bėgs finale, nors verti turbūt visi. Tikrai daug garsių pavardžių nepateko į finalą“, – pastebėjo lietuvis.

Pasikeitė ir S.Bertašiaus treniruotės. „Mano treneris Juozapas Garalevičius, kuriam visai neseniai suėjo 80 metų, buvo atleistas iš darbo. Reikėjo ieškoti kitų kelių. Su federacijos pagalba pavyko susitarti su lenkų treneriu Tomašu Lewandowskiu, kuris treniruoja Nyderlandų vidutinių distancijų rinktinę.

Pasijungdavau su jais į stovyklas. Galbūt ta nauja, kitokia metodika nedavė tų norimų rezultatų. Treniruotėse skraidžiau aukščiau nei bet kada, bet varžybose žemiau nei bet kada taip pat.

Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Simas Bertašius (viduryje)
Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Simas Bertašius (viduryje)

Reikės pažiūrėti, kas netiko konkrečiai ir tai bandyti spręsti. Pagrindiniu mano treneriu išlieka J.Garalevičius. Kaip jis pats sako, buvo atleistas iš darbo, bet ne iš trenerio pareigų. Jis visada mielai sutinka man padėti. Manau, su jo ir su T.Lewandowskio pagalba rasime atsakymus.

Tikėkimės viskas bus gerai, nes tikrai manau, kad šioje distancijoje dar ne viską nuveikiau ir turiu potencialo. Žiema tai parodė – įvykdžiau uždarų patalpų pasaulio čempionato normatyvą. Tai pridėjo pasitikėjimo. Gaila, kad vasara taip susiklostė...“ – pokalbį užbaigė S.Bertašius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas