Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Po įspūdingo pavasario Mykolas Alekna lieka kuklus – olimpinių žaidynių favoritu nurodė kitą

Pavasaris negalėjo būti geresnis Mykolui Aleknai. Jis pasiekė pasaulio rekordą ir laimėjo pastarąsias kelerias varžybas iš eilės. Bet jaunasis disko metikas žino, kad vasarą gali būti ir kitaip. Jis pagarbiai atsiliepė apie labiausiai tituluotą varžovą.
Mykolas Alekna
Mykolas Alekna / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Mykolas Alekna dominuoja tarptautinėse varžybose šį sezoną, o dar vieną pergalę pasiekė ketvirtadienį per Deimantinės lygos etapą Osle.

15min jau rašė, kad Norvegijos sostinėje 21 metų lietuvis geriausiu antruoju bandymu nuskraidino diską 70 m 91 cm ir pagerino savo tėvo Virgilijaus Aleknos prieš 17 metų pasiektą varžybų rekordą.

Ketvirtadienį varžovai daug atsiliko nuo M.Aleknos, kuris šiemet anksčiau JAV pasiekė ir pasaulio rekordą (74 m 35 cm).

Tačiau, kad ir koks tai būtų geras sezonas, Lietuvos atletas favoritu po dviejų mėnesių vyksiančiose olimpinėse žaidynėse Paryžiuje laiko ne save, o Danielį Stahlį.

„Taip, negaliu galvoti kitaip. Jis jau yra parodęs, kad visada pakyla per svarbiausias varžybas, kaip nutiko ir pernai pasaulio čempionate Budapešte, – D.Stahlio laimėtą aukso medalį, kai pats iškovojo bronzą, prisiminė M.Alekna. – Tačiau kol kas viskas sekasi ir man, tad tikiuosi, jog galėsiu jam mesti iššūkį Paryžiuje.“

„Scanpix“ nuotr./Danielis Stahlis tapo pasaulio čempionu, įspūdingu šeštuoju metimu.
„Scanpix“ nuotr./Danielis Stahlis tapo pasaulio čempionu, įspūdingu šeštuoju metimu.

D.Stahlis per karjerą yra laimėjęs olimpinį auksą 2021 metais, du pasaulio pirmenybių čempionų titulus (2019 ir 2023 m.) bei pasaulio ir Europos čempionatų sidabrą 2017-2018 metais, kai nusileido Andriui Gudžiui.

Dabar Osle 31 metų švedas užėmė trečią vietą su 66 m 80 cm rezultatu, praleidęs į priekį M.Alekną ir australą Matthew Denny (67 m 61 m).

D.Stahlis nesijaudino, kad nelaimi šį sezoną. „Ne, jaučiuosi gerame kelyje. Man tik reikia daugiau varžybų ir geriau pajusti jų ritmą“, – sakė švedas.

Sekmadienis jis ir M.Alekna vėl susitiks per varžybas Stokholme.

„Man bus smagu sugrįžti į Stokholmą, į savo namus bei varžytis prie namų sirgalių. Man patinka ten varžytis“, – „Aftonbladet“ teigė švedas.

Tačiau ten bus ir M.Alekna. Ar jis neįveikiamas?

„Ne, bet jis irgi gerame kelyje, – mandagiai atsakė D.Stahlis. – Labai smagu matyti, kad jis toli meta.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius