Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Po Mykolo Aleknos nuostabaus pasirodymo – aikčiojimai „Jį bus sunku įveikti“

Mykolas Alekna galingai startavo Deimantinės lygos varžybose, diską skraidinęs taip, kad ir tituluoti varžovai nematė prošvaisčių.
Mykolas Alekna
Mykolas Alekna / AFP/„Scanpix“ nuotr.

15min jau rašė, kaip galingai Deimantinės lygos etape Maroke sekmadienį pasirodė Mykolas Alekna.

21 metų lietuvis geriausiu bandymu diską nusviedė 70 m 70 cm ir artimiausią varžovą aplenkė kone trimis metrais.

Puikūs buvo ir kiti M.Aleknos metimai (69,94, 67,44 ir 68,18 m, o dar du buvo neįskaityti) – trys jų būtų garantavę pirmą vietą varžybose, kuriose pirmąsyk šį sezoną grūmėsi elitiniai disko metikai.

„Mano pirmosios varžybos su geriausiais pasaulyje šį sezoną, tad viskas pozityvu – numečiau per 70 metrų, tikiuosi, kad ir toliau šį sezoną tęsiu taip, – po pergalės Maroke sakė M.Alekna. – Noriu būti stabilus, nes kai esi stabilus, mesi stipriai ir kitose varžybose.

Manęs dar laukia trejos varžybos su stipriausiais varžovais iki olimpinių žaidynių, manau, kad tai geras kelias pasirengti olimpiadai.“

M.Aleknos persvara Marakeše buvo įspūdinga.

Antrąją vietą užėmė australas Matthew Denny, diską numetęs 67,74 m, o trečias buvo švedas Danielis Stahlis – 67,49 m.

„Danielis Stahlis neturėjo šansų – pasaulio Nr.1 buvo superinis“, – savo antrašte naujieną apie Deimantinės lygos etapą skelbė Švedijos „Expressen“.

„Danielis Stahlis sutriuškintas pasaulio rekordininko“, – pažymėjo ir kitas Švedijos populiarus naujienų portalas „Aftonbladet“, priminęs, jog M.Alekna praėjusį mėnesį pagerino 38 metus gyvavusį pasaulio rekordą, kai varžybose JAV nusviedė diską 74 m 35 cm.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Danielis Stahlis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Danielis Stahlis

Tiesa, pats olimpinis, pasaulio ir Europos čempionas D.Stahlis pernelyg nekabino nosies.

„Buvo gerai, atsižvelgiant į sąlygas. Tiesą sakant, esu patenkintas rezultatu. Pernai pradėjau sezoną su 67,16 Dohoje, o dabar mečiau 67,49, dar viskas dar prieš akis“, – SVT sakė D.Stahlis.

Andrius Gudžius geriausiu metimu diską švystelėjo 65,21 m ir užėmė 5-ąją vietą. Sportininkui tai buvo geriausias šio sezono metimas.

Trečias lietuvis, Mykolo Aleknos vyresnysis brolis Martynas Alekna irgi buvo solidus – diską numetė 63,93 m.

Toli iki savo lūkesčių Kristjanas Čehas. 25 metų slovėnas 2022 metais iškovojo pasaulio čempionato Judžine auksą, o pernai planetos pirmenybėse Budapešte pelnė sidabrą, nusileidęs tik D.Stahliui, bet aplenkęs bronzą laimėjusį Mykolą Alekną.

Vida Press nuotr./Kristjanas Čehas
Vida Press nuotr./Kristjanas Čehas

Slovėnijos Siol.net portalas atkreipė dėmesį, jog K.Čehas startavo dviem neįskaitytais metimais, o trečiuoju numetęs įrankį 64 m 64 cm nesijautė ramus, jog galės pratęsti varžybas kitų trijų metimų serija, nes ją atliko aštuoni geriausiai startavę disko metikai, o slovėną nuo nuo devintoje vietoje buvusio Martyno Aleknos skyrė tik pusmetris.

Šį sezoną anksčiau jau metęs diską 70 m 48 cm, šįkart K.Čehas liko septintas.

Deimantinės lygos etapo Maroke rezultatai
Deimantinės lygos etapo Maroke rezultatai

„Disko metimų varžybos Marakeše atrodė lyg ateinančių olimpinių žaidynių finalas prie didelės žiūrovų auditorijos, – reziumavo „Aftonbladet“. – Bet Mykolas Alekna parodė, kad jis yra tas vyras, kurį įveikti 2024 metų vasarą bus sunku.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius