Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po nesėkmės Lietuvos bėgikė liejo ašaras: „Nuvyliau ne tik save“

Modesta Justė Morauskaitė į Europos lengvosios atletikos čempionatą Berlyne vyko su tikslu prasibrauti bent į pusfinalį. Tačiau nei jai, nei kitai 400 metrų atrankos dalyvei Evai Misiūnaitei kito etapo pasiekti nepavyko.
Modesta Morauskaitė
Modesta Morauskaitė / Alfredo Pliadžio nuotr.

Ypač jautriai į nesėkmę sureagavo M.Morauskaitė, kuri ašaromis apsipylė iškart po finišo ir sulaukė paguodos iš varžovių. Atėjusi į pokalbį su žiniasklaida, bėgikė vis dar ašarojo ir kūkčiojo.

M.Morauskaitė iki paskutinės tiesiosios buvo trečia, tačiau galiausiai bilietą į pusfinalį iš rankų išleido. Distanciją ji įveikė per 52,68 sek. ir ketvirtajame bėgime finišavo 6-ta.

„Į šį čempionatą dėjau labai daug vilčių. Dirbau labai daug. Tikėjausi daug geresnio rezultato ir patekti į pusfinalį. Šiandien yra liūdesio ašaros, bet nenuleisiu rankų. Visi keliai dabar veda į Tokijo olimpines žaidynes. Dirbsiu dar sunkiau“, – nusiminusi kalbėjo bėgikė.

M.Morauskaitė pabrėžė, kad jaučia atsakomybę ne tik už save: „Atidaviau visą save. Buvo ne ta diena. Man liūdna pačiai ir nuvyliau visus žmones, kurie iš manęs tikėjosi.“

Kitame atrankos bėgime E.Misiūnaitė atbėgo per 54,02 ir liko paskutinė.

Lietuvė stengėsi neprarasti geros nuotaikos, nors bėgimas ir nesusiklostė: „Tikėjausi, kad bus geriau, bet yra kaip yra. Išmušė iš vėžių tas klaidingas startas. Pagalvojau, kad gal čia aš padariau. Mūsų bėgimuose nesėkmingi startai yra labai reti, tai sutrikau. Šiaip smagu. Karštis pavėsyje nesijaučia, bet kai išbėgi ant saulės... uch. Norėjau įsibėgėti distancijoje ir paskutinius 100 metrų bėgti kaip Dievulis duos. Bet nedavė. Laukiu estafetės.“

Alfredo Pliadžio nuotr./Eva Misiūnaitė
Alfredo Pliadžio nuotr./Eva Misiūnaitė

Abi bėgikės dar dalyvaus moterų 4 po 100 metrų estafetėje ir galės atsigriebti. Lietuva savo atstovę turės 400 metrų pusfinalyje, nes Agnė Šerkšnienė pateko tiesiai ten su puikiu sezono rezultatu (50,99).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas