Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 18 /14:17

Į pusfinalį Europos čempionate įlėkęs G.Truskauskas: „Faktas, kad kovosime“

Dar vienam lietuviui pavyko įveikti pirmąjį atrankos barjerą Europos lengvosios atletikos čempionate. Į pusfinalį ketvirtadienį įlėkė šalies čempionas Gediminas Truskauskas.
Gediminas Truskauskas
Gediminas Truskauskas / Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr.

200 metrų kvalifikacijoje 24-erių vilnietis savo bėgime finišavo trečias (20,67 sek.) ir gavo bilietą dar bent vienam pasirodymui ketvirtadienio vakare.

Lietuvio užfiksuotas laikas atrankoje buvo šeštas. Tiesa, pusfinalyje dar prisijungs ir ryškiausi šios rungties lyderiai, neturėję vargti atrankoje.

„Ganėtinai malonus bėgimas. Stengiausi akcentuoti tą, ką visada akcentuojame per treniruotes – startą, akceleraciją, antrą distancijos pusę, išlaikyti techniką kiek galima labiau ir bėgti, kaip galiu geriausiai. Buvau visai netoli geriausio savo sezono rezultato“, – džiaugėsi trenerio Marto Skrabulio auklėtinis.

Šiemet 200 metrų jis greičiausiai bėgo liepą Belgijoje (20,56 sek.), o pernai Austrijoje gerino ir Lietuvos rekordą – 20,48 sek.

„Mažiausias tikslas pusfinalyje, manau, pabandyti pagerinti sezono rezultatą. Matysime, faktas, kad kovosime. Pirminis tikslas – patekti į pusfinalį jau yra, o pusfinalyje bus all-in.

Faktas, kad pusfinalyje bus sunkiau. Jau ir jėgų šiek tiek panaudota, ir varžovai lauks geriausi, bet stengsiuosi pasinaudoti ta stadiono emocija, geru nusiteikimu. Tai duoda savo“, – vylėsi lietuvis.

Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Gediminas Truskauskas
Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Gediminas Truskauskas

Jis šiemet pasirinko aiškią taktiką – nevykti į pasaulio čempionatą, o visą dėmesį ir jėgas atiduoti Europos pirmenybėms.

„Žiūrėjome, kad sportinė forma būtų aukščiausia būtent rugpjūčio mėnesiui, liepos galui. Pagal reitingą greičiausiai būčiau patekęs ir pasaulio čempionatą, bet mūsų tikslas šiemet buvo Europa“, – pabrėžė G.Truskauskas.

Pirmą laiką atrankoje užfiksavo italas Eseosa Fostine Desalu – 20,46 sek.

Pusfinaliai vyks šįvakar, nuo 21.13 val. Lietuvos laiku.

Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Gediminas Truskauskas
Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Gediminas Truskauskas

Prieš ketverius metus taip pat Vokietijoje, tačiau kitame mieste – Berlyne, vykusiame Europos čempionate G.Truskauskas liko 20-as 200 m bėgimo rungtyje, atrankoje distanciją nubėgęs per 21,11 sek.

Pernai Tokijo olimpinėse žaidynėse jis buvo 39-as (21,02 sek.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas