Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

R.Stona įveikė M.Alekną su teisėjų pagalba? Švedai trimituoja apie klaidą

Visuomeninė Švedijos televizija SVT skelbia, kad „Deimantinės lygos“ etape Romoje disko metimo varžybų teisėjai galbūt klaidingai išmatavo olimpinio čempiono jamaikiečio Roje Stonos rezultatą ir tai leido jam užimti antrąją vietą.
Mykolas Alekna ir Roje Stona
Mykolas Alekna ir Roje Stona / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

R.Stona antruoju bandymu diską numetė 67,85 m ir ilgai buvo varžybų lyderiu. Tik paskutiniuoju metimu jį aplenkė slovėnas Kristjanas Čehas, diską švystelėjęs 68,61 m.

Mykolas Alekna geriausiu metimu pasiekė 67,68 m rezultatą, leidusį užimti 3 vietą.

R.Stona lietuvį aplenkė 17 cm, tačiau švedų STV trimituoja, kad tai nėra teisingas rezultatas.

Anot švedų, Jamaikos sportininko mestas diskas nusileido ant 66,90 m ribos, tačiau teisėjas suklydo ir prabėgęs smūgio žymą matavimo lazdą nuleido gerokai toliau.

„Nekyla abejonių, kad tai buvo klaida. Jis net nebūtų antras. Tikiuosi, kad kažkas kitas tai pamatys ir pateiks protestą“, – sakė SVT sporto ekspertas Christianas Olssonas.

Švedas teigia, kad už rezultato fiksavimą turėtų būti atsakingi du asmenys.

„Turi būti įmanoma sukurti sistemą, „World Athletics“ turėtų pasistengti, kad išspręstų problemą, taip neturėtų būti. Tai yra aukščiausias lengvosios atletikos lygis ir kiekvienas turi pasiekti rezultatą, kurio nusipelnė, – kalbėjo C.Olssonas. – Du žmonės turėtų žiūrėti į disko nusileidimo vietą, kad iš karto gautume antrą nuomonę.“

Romoje tikrai buvo padaryta viena teisėjų klaida, kuri buvo pastebėta ir ištaisyta. Šuolių į tolį varžybose iš pradžių buvo įskaitytas kaip sėkmingas ispanės Fatimos Diame 6,79 m bandymas, nors tiesioginėje transliacijoje buvo aiškiai matoma, kad ji peržengė atsispyrimo zonos ribas. Vis dėlto netrukus teisėjų sprendimas buvo pakeistas ir rezultatas buvo anuliuotas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas