Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rekordų skaičių pametusi disko metikė jau taikosi į olimpinį normatyvą

Ieva Zarankaitė jau nebesuskaičiuoja, kelintą kartą per pastarąsias savaites gerina savo asmeninį rekordą. Paskutiniu mėginimu įspūdingai diską švystelėjusi uteniškė į geriausio karjeros rezultato eilutę antradienio vakarą įrašė dar aukštesnius skaičius.
Ieva Zarankaitė
Lengvosios atletikos varžybos / Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr.

61,88 m – tokį I.Zarankaitės rezultatą parodė švieslentė po paskutinio lengvaatletės šūvio Vilniaus Vingio parko stadione surengtose „Cosma“ taurės varžybose.

Taip ji dar sykį pagerino asmeninį rekordą, šįsyk užsilaikiusį viso labo tris dienas – šeštadienį Estijoje I.Zarankaitė geriausią asmeninį rezultatą sumušė net metru, numetusi diską 61,60 m.

Iš viso tai jau ketvirtas kartas šį sezoną, kai disko metikė pagerino karjeros rekordą, o sykį ji numetė tiek pat, kiek ir ankstesniu geriausiu mėginimu.

Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Lengvosios atletikos varžybos
Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Lengvosios atletikos varžybos

Dar prieš kelias savaites kėlusi tikslą kiekvienose varžybose diską numesti bent 60 metrų, dabar lietuvė jau taikosi į olimpinį normatyvą. Iki jo dar trūksta daugiau nei pusantro metro – garantuotą vietą Tokijo žaidynėse suteiktų 63,50 metro nusviestas diskas.

Nors Tarptautinė lengvosios atletikos federacija (IAAF) yra įšaldžiusi sportininkų reitingus bent iki gruodžio, solidžius rezultatus demonstruojanti I.Zarankaitė, jei tik pajėgs išlaikyti tokią sportinę formą, jau pamažu galės ruoštis kelionei į tolimąją Japoniją – iki žaidynių likus metams, 25-erių lietuvaitė pagal sezono rezultatą rikiuojasi 12-ta visame pasaulyje, kai olimpiadoje vietas gaus net 32 disko metikės.

Įtikinamai „Cosma“ taurės varžybas laimėjusi I.Zarankaitė po sėkmingiausio šeštojo bandymo kalbėjo apie karjeros rekordus, po kelionės į Estiją likusį nuovargį bei Vingio parko stadiono veją kedenusį vėją.

– Iš kur ta stiprybė kiekvieną savaitę gerinti asmeninius rekordus?

– Net nežinau, iš kur ta stiprybė. Pasiruošimas šiam sezonui buvo tikrai geras, džiaugiuosi, rezultatai tą ir parodo. Dabar noriu kiekvienose varžybose gerinti rezultatą ir priartėti prie olimpinio normatyvo.

Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Lengvosios atletikos varžybos
Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Lengvosios atletikos varžybos

– Prieš kelias dienas dalyvavote varžybose Estijoje. Tai, panašu, šiandien nepadarė jokios įtakos, nuovargio nebuvo?

– Nuovargis truputį jaučiasi, kojos truputį „medinės“, vis tik kelionė ilga. Bet nežinau, susirinko daug žiūrovų, visi paplojo tai prieš paskutinį bandymą užmotyvavo ir štai – asmeninis rekordas.

– Prieš porą savaičių vėjo nebuvo, o šiandien kaip užsakyta?

– Taip, tikrai taip. Džiaugiamės vėju. Galvojome, kad nurims, bet džiaugiamės, kad liko – labai gerai.

– Kiek dar galite gerinti savo rezultatą artimiausiu metu?

– Dabar jau nebežinau. Planas buvo mesti virš 60 metrų, o dabar jau nežinau. Bandysime priartėti prie olimpinio normatyvo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas