Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Rezultatą gerinęs, bet be medalio likęs A.Gudžius įvardino tikslą Paryžiuje

Penktadienį ryte po „blogiausios kvalifikacijos karjeroje“ Andrius Gudžius žadėjo, jog finale rezultatai augs, o sportininkai prisijaukins dulkantį ir slidesnį nei įprastai sektorių. Savo atrankos rezultatą Europos čempionate Romoje kaunietis pagerino, tačiau iki medalio trūko nemažai.
Andrius Gudžius
Andrius Gudžius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

63,03 metro – toks buvo A.Gudžiaus rezultatas pirmoje atrankos grupėje, kur lietuvis užėmė šeštąją vietą. Poziciją finale jis užsitikrino tik sulaukęs antrosios diskininkų grupės rezultatų.

„Oi, vakare tikrai bus geriau“, – apie būsimus finalo rezultatus kalbėjo A.Gudžius, žadėjęs miegoti, kol varžovai mėtys diską antroje atrankos grupėje.

„Dar autobuse sužinojau, į viešbutį važiuodamas. Kaip ir sakiau – 85 proc., kad būsiu finale, – šypsojosi kaunietis, kurį nuo medalio skyrė 3,95 m. – Mačiau situaciją, rezultatus. Sektorius, ankstyvas rytas, galvojimas, kaip bus vakare. Matėte, kaip visi mėtė, kaip sumėtė, su kokiais asmeniniais rezultatais atvyko. Su 61 metru papulti į finalą Europos čempionate – seniai taip nebuvo. Grįžau, pamiegojau, atsikėliau. Geriau. Su vaistais, bet tas geriau – nepakankamas.“

Jis neklydo – metikai tikrai gerino savo rezultatus, o A.Gudžiui geriausias buvo trečias mėginimas, kuriuo diskas nuskriejo 64,43 m.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Andrius Gudžius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Andrius Gudžius

„Kažkiek geriau, žinoma, bet ne tiek, kiek norėjau, – sakė 33-ejų disko metikas. – Tikėjausi, kad 66 metrus pavyks numesti šiandien. Per apšilimą, lipdamas iš sektoriaus, vieną metimą užkabinau ant linijos 65 metrų, bet per varžybas taip nemesi – bandžiau atsargiau, paskui jau stipriau, dariau kažką, bet yra, kaip yra.

66 m nebūtų kažko išgelbėję, nebūtų didelės naudos Lietuvai. Man asmeniškai būtų mažiau galvos nuleidimo. Šiaip mano amžiuje, mano situacijoje, mano karjeroje, kai nėra medalio... Taip ir žiūri žmonės – „neparvežė Gudžius medalio“. Dabar pailsėsiu, ruošiuosi olimpiadai. Ar ten galima apie medalius galvoti? Dabar to tikrai nepasakysiu, bet ten, tikiuosi, kad pavyks 66 m realizuoti, gal pridėti. Tuo būčiau tikrai patenkintas.“

Dar po kvalifikacijos A.Gudžius kalbėjo apie slidų ir dulkėtą metimo sektorių.

Alfredo Pliadžio nuotr./Andrius Gudžius
Alfredo Pliadžio nuotr./Andrius Gudžius

„Jis nėra slidus, jis greitas, – patikslino sportininkas. – Paties slydimo nėra, bet pastatai koją ir ji nori suktis iškart. O mano technikai reikia prilaikymo, man patinka sektoriai, kur prasukt vos eina. Tada jaučiuosi kaip žuvis vandeny, jaučiuosi savo rogėse. Man kartais tokie sektoriai koją pakiša.

Žinome ir nugaros situaciją, bet tai niekam neįdomu, varžovams neįdomu. Žinote, būčiau numetęs 67 m, paėmęs medalį, nebūtume tikrai kalbėję, ką skauda ir ko ne. Būtų jėėė, varom. Dabar reikia dirbti, varyti. Noriu, kad šitie marškinėliai, su šituo herbu (rodo į Vytį ant krūtinės – aut. past.) finale būtų.“

Alfredo Pliadžio nuotr./Andrius Gudžius
Alfredo Pliadžio nuotr./Andrius Gudžius

A.Gudžius įsitikinęs, jog, esant geresnėms sąlygoms, konkurentai būtų metę už 70 m ribos.

„Ir būtume kalbėję, kad tai geriausias istorijoje Europos čempionatas“, – sakė lengvaatletis.

Europos čempionatą jau pirmąją jo dieną užbaigęs A.Gudžius iškart namo nekeliaus, tačiau ir Romos nesiruošia apžiūrinėti.

„Viskas, ilsiuosi. Tikrai niekur nevarinėsiu, nežiūrinėsiu, lauksiu kelionės namo. Grįžęs atsigausiu, kibsiu į darbus ir ruošiuosi toliau“, – sakė disko metikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius