Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos lengvoji atletika žvelgia mirčiai į akis: sportininkai prašo V.Putino pagalbos

Rusijos lengvosios atletikos federacija atsidūrė akligatvyje. Dėl sukčiavimo Danilo Lysenkos dopingo byloje rusams buvo skirta 10 mln. JAV dolerių bauda, o dabar aiškėja, kad jos sumokėti federacija neturi resursų.
Marija Lasickienė ir Vladimiras Putinas
Marija Lasickienė ir Vladimiras Putinas / „Scanpix“ nuotr.

Šią baudą rusai turėjo sumokėti iki liepos 1 dienos, tačiau to padaryti neįstengė. Federacijos vadovai jau paprašė atidėti mokėjimą neribotam laikotarpiui.

Rusijos federacijos vadovybė kirčio sulaukė po to kai paaiškėjo, kad buvo suklastota gausybė dokumentų, taip siekiant nuslėpti teigiamus D.Lysenkos dopingo testus.

Tarptautinė lengvosios atletikos federacija (IAAF) po šio skandalo apribojo rusų dalyvavimą tarptautinėje arenoje. Dabar svarbiausiose tarptautinėse varžybose rusai gali deleguoti tik dešimt atletų, turinčių neutralų statusą.

Kol rusai nesumokės baudos, tol dalyvauti varžybose jiems išvis nebus leista. Rusijos lengvosios atletikos federacijos prezidentas Jevgenijus Jurčenka jau paprašė, kad bent 5 mln. sumą būtų leista sumokėti vėliau, tačiau IAAF vadovai kol kas nuolaidžiauti neketina.

Situacijos įkaitais tapusios Rusijos lengvosios atletikos žvaigždės jau kreipėsi pagalbos į šalies prezidentą Vladimirą Putiną. Viena aktyviausių šios iniciatyvos dalyvių buvo šuolininkė į aukštį Marija Lasickienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas