Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sidabrą Paryžiuje iškovojusiam Mykolui Aleknai – daugiatūkstantinė valstybės premija

Trečiadienio vakarą „Stade de France“ stadione Mykolas Alekna disko metimo rungties finale iškovojo sidabro medalį.

21-erių lietuvis antruoju bandymu diską numetė 69,97 m ir pagerino tėčio Virgilijaus Aleknos olimpinį rekordą, užfiksuotą 2004 m. Atėnuose (69,89 m.).

Atrodė, kad lietuvis yra labai arti aukso, tačiau jamaikietis Roje Stona netikėtai ketvirtuoju bandymu diską nusviedė 70 m bei ne tik atėmė iš Mykolo olimpinį rekordą, bet ir aukso medalį.

Visgi džiaugtis tikrai yra kuo. Vos 21-erių Mykolas Alekna jau yra didžiulė disko metimo žvaigždė visame pasaulyje, kuri Lietuvai iškovojo jau medalį šiose olimpinėse žaidynėse.

Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Mykolas Alekna
Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Mykolas Alekna

Iškovojęs sidabrą, Mykolas Alekna taip pat sulauks solidžios piniginės premijos iš valstybės. Už antrąją vietą sportininkui yra numatyta 83 875 eurų premija ir renta baigus karjerą.

Už olimpinį aukso medalį Paryžiaus žaidynėse mūsų valstybė skirs 167 695 eurų vienkartinę premiją ir rentą, už bronzą – 62 920 eurų ir rentą.

Pagal šių dienų bazinės išmokos dydžius, karjerą baigusiems olimpiniams prizininkams (1–3 vietos) numatyta 1485 eurų renta.

Tai reiškia, kad savo pinigines 62 920 eurais ir renta taip pat papildys bronzą Paryžiuje iškovojusi irkluotoja Viktorija Senkutė bei 3x3 krepšinio rinktinė – Šarūnas Vingelis, Aurelijus Pukelis, Gintautas Matulis bei Evaldas Džiaugys.

Objektyve – Viktorija Senkutė
Objektyve – Viktorija Senkutė

Paryžiuje užėmusiems 4–8 vietas rentų nebus, bet lauks premijos: už ketvirtą vietą – 33 550 eurų, už penktą vietą – 25 190 eurų, už šeštą – 16 775 eurai, už septintą – 12 595, už aštuntą – 8 415 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas