Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Smagi žinia A.Gudžiui: disko metimas grąžintas į Deimantinės lygos programą

Po metų nuošalyje disko metimas, kartu su dar keturiomis rungtimis, sugrąžintas į finalines Deimantinės lygos varžybas.
Andrius Gudžius
Andrius Gudžius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Apie tai informavo Deimantinės lygos organizatoriai, pranešę, jog 2021 m. čempionai bus išaiškinti 32 skirtingose rungtyse.

Be disko metimo, į pagrindinę programą sugrąžintos ir trišuolio, 200 metrų sprinto, 3000 metrų bėgimo su kliūtimis ir 5000 m bėgimo rungtys.

Tai reiškia, kad į kovas dėl Deimantinės lygos prizų grįš ir vieni pajėgiausių Lietuvos lengvaatlečių – disko metikas Andrius Gudžius bei trišuolininkės Diana Zagainova ir Dovilė Kilty.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Diana Zagainova
AFP/„Scanpix“ nuotr./Diana Zagainova

Disko metimui, trišuoliui, šuoliui į tolį, rutulio stūmimui ir ieties metimui bus skirtas ir papildomas dėmesys. Šių rungčių atstovams per kiekvieną etapą bus skirtos atskiros dvi valandos, per kurias sportininkai varžysis netrukdomi bėgikų ar kitų lengvaatlečių.

Per kvalifikacinius etapus paaiškės po tris pajėgiausius sportininkus, kurių rezultatai prieš finalinį etapą anuliuosis, o jame lengvaatlečiai išsidalins prizines vietas.

32 disciplinos bus padalintos perpus – 16-oje varžysis vyrai ir 16-oje dalyvaus moterys.

Per metus įvyks 13 etapų. Pirmasis bus surengtas Rabate (Marokas) gegužės 23-ąją, o finalinis etapas vyks Ciuriche (Šveicarija) rugsėjo 8-9 d.

Primename, kad disko metimas, trišuolis, 3000 m bėgimas su kliūtimis ir 200 m bėgimas iš Deimantinės lygos pagrindinės programos buvo išbraukti praėjusiais metais, paaiškinus, jog tai yra mažiausiai populiarios lengvosios atletikos rungtys.

Disko metikai 2020-aisiais turėjo pasirodyti tik dviejuose iš 15-os etapų ir neteko šanso pakovoti dėl didžiulių premijų, kurios atitenka finalinio etapo nugalėtojams.

Tiesa, dėl pandemijos dalis Deimantinės lygos etapų buvo nukirpti.

Iš viso šiemet Deimantinės lygos dalyviai išsidalins net 7 mln. JAV dolerių. Kiekvienas finalinio etapo nugalėtojas gaus po 30 tūkst. dolerių premiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas