Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Startuoja Londono maratonas – sustiprinta apsauga, juodos apyrankės ir tylos minutė

Sekmadienį Didžiosios Britanijos sostinėje startuoja tradicinis, tačiau šiemet ypač daug dėmesio sulaukiantis Londono maratonas. Po teroristinių išpuolių Bostone praėjusį pirmadienį, Londone buvo sutelktos didžiausios istorijoje policijos ir apsaugos pajėgos.
Londono maratono startas
Londono maratono startas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Apyrankė

Daugiau nei 6 tūkstančiai mūsų sporto grupės „Facebook“ gerbėjų kasdien seka įdomiausią informaciją iš sporto pasaulio, dalyvauja diskusijose ir konkursuose. Prisijunk ir tu, spausk LIKE.

Londono maratono dalyviai sekmadienį ant rankų ryši specialius juodus kaspinus, o prieš startą 30 sekundžių tyla pagerbė Bostono maratono aukas. 

Nors buvo svarstoma masinį renginį atidėti ar net atšaukti, maratono organizatoriai to atsisakė. Metropoliteno policija paskelbė, kad imtis ypatingų saugumo priemonių – varžybose dirbs 40 procentų daugiau policijos pajėgų nei anksčiau.

Londono maratone bus sustiprintos saugumo pajėgos
Londono maratone bus sustiprintos saugumo pajėgos

Londono maratone dalyvaus apie 37 tūkstančiai bėgikų. Manoma, jog maratoną gatvėse stebės apie pusė milijono žmonių.

Atminimo lentoje prie trasos, dalyviai jau rašo savo žinutes: „Meldžiamės dėl Bostono“, „Mūsų mintys bus Bostone“ ir pan. 

Po įvykusio išpuolio JAV, „Twitter“ paskyroje pasirodė padrąsinantys Londono maratonų dalyvių pasisakymai, jog tai jų nesustabdys nuo bėgimo Londone.
 
Savo dėmesiu išskirtinį sporto renginį Londone ketina pamaloninti ir Princas Haris, kuris įteiks apdovanojimus maratono nugalėtojams. Pasak jo atstovų, Princas Haris dėl įvykdytų išpuoliųJAV savo dalyvavimo Londono maratone atsisakyti neketina.

VIDEO: Londono maratonas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas