Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Su sezono rekordu į pusfinalį įlėkusi M.J.Morauskaitė: „Neįtikėtinai įtikėtina“

„Neįtikėtinai įtikėtina arba įtikėtinai neįtikėtina. Emocijos tiesiog trykšta per kraštus“, – džiūgavo Modesta Justė Morauskaitė.
Modesta Justė Morauskaitė
Modesta Justė Morauskaitė / Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr.

Pernai Lietuvos rekordą – 50,49 sek. – gerinusi greičiausia šalies 400 metrų sprinterė buvo sustabdyta traumų ir sezoną pradėjo visiškoje nežinomybėje.

„Mano maksimalus planas šiemet buvo tiesiog bėgti pasaulio čempionate. Pasistengti į jį patekti“, – giliai gaudydama kvapą po vienos iš sunkiausių lengvosios atletikos rungčių pasakojo 27-erių lietuvė.

„Scanpix“/AP nuotr./Modesta Justė Morauskaitė (kairėje)
„Scanpix“/AP nuotr./Modesta Justė Morauskaitė (kairėje)

„Pasiruošimą trikdė traumos, sezono pradžioje nebuvau niekur reitinguose. Neturėjau jokių skaičių, kad patekčiau į pasaulio čempionatą. Per liepos mėnesį turėjau padaryti mažiausiai 4 startus, kad bent turėčiau šansų. Kai pavyko tai padaryti, žinojau, kad maksimalus planas – įvykdytas, o čia turiu tiesiog mėgautis ir atsiduoti savo meilei, lengvajai atletikai. Dovanoti džiaugsmą sau, treneriui ir visiems, kas manimi tikėjo“, – tęsė M.J.Morauskaitė.

Paskutiniame, šeštajame, 400 m atrankos bėgime lėkusi lietuvė finišavo penkta, tačiau skuodė greičiausiai šiame sezone – 51,06 sek.

Su 16-u rezultatu lietuvė užtikrintai įlėkė į planetos pirmenybių pusfinalį, kuriame pirmadienio vakarą bėgs 24-ios greičiausios pasaulio sprinterės.

„Pritrūko tiek nedaug iki olimpinio normatyvo...“ – pirštais mažytį atstumą parodė M.J.Morauskaitė.

Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Modesta Justė Morauskaitė
Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Modesta Justė Morauskaitė

Bilietą į kitų metų Paryžiaus olimpiadą lietuvei būtų įteikęs 50,95 sek. laikas. Mūsiškė buvo vos 0,11 sek. lėtesnė, bet rezultatą galės pagerinti pusfinalyje.

„Labai savęs neapkraunu. Dabar be proto džiaugiuosi tuo, ką padariau. Rytoj bus nauja diena, naujas startas, viskas prasidės iš naujo. Bandysiu tiesiog bėgti iš širdies“, – šypsojosi M.J.Morauskaitė.

Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Modesta Justė Morauskaitė
Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Modesta Justė Morauskaitė

„Sąlygos beprotiškai geros. Ir merginų lygos šiemet yra be proto aukštas. Nežmoniškai greitai bėga, visos – be proto stiprios. Žinau, kad kiekviena iš jų labai stipriai dirbo ir sunkiai treniravosi. Nė viena nėra autsaiderė ar lyderė. Vakar puikiai matėme, kad kartais ir geriausiems nepasiseka, kad ir geriausi krenta. Ne veltui lengvoji atletika yra vadinama sporto karaliene“, – užsimindama apie Nyderlandus vakar sukrėtusį dvigubą griuvimą prieš pat finišo liniją sakė M.J.Morauskaitė.

Antrajame pasaulio čempionate dalyvaujanti M.J.Morauskaitė pernai Judžine (JAV) atrankoje bėgo per 51,27 sek. Finale – per 52,19 sek. – ir galiausiai užėmė 21 vietą.

„Tas atsipalaidavimas ir mintis, kad maksimalus planas, vien patekimas į pasaulio čempionatą, jau yra padarytas – tai tikrai padėjo. Pernai pasaulio čempionate taip pat patekau į pusfinalį, bet jis buvo labai sunkus. Aš jame palūžau psichologiškai. Tai neleido parodyti tikrųjų mano galimybių. Todėl čia sakiau sau, kad turiu džiaugtis, bėgti iš širdies, nes tai, ką aš darau – man be proto patinka. Nenoriu dėl kažkokių nereikalingų nervų sugadinti viso to džiaugsmo ir šventės sau bei artimiesiems“, – atvirai ir nuoširdžiai pasakojo Lietuvos rekordininkė.

Moterų 400 m bėgimo pusfinalis vyks pirmadienį 22.10 val.

Visus lietuvių starto laikus, dalyvius ir lūkesčius rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius