Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Tikimybę būti finale įvardinęs A.Gudžius – griežtas: „Viena blogiausių kvalifikacijų karjeroje“

„Rizikinga, rizikinga“, – atsiduso Andrius Gudžius po disko metimo atrankos varžybų. Lengvaatletis toli gražu nebuvo tikras dėl savo galimybės dalyvauti penktadienio vakarą vyksiančiame finale ir atrankos varžybas vadino vienomis blogiausių karjeroje. Tiesa, tam jis turi paaiškinimą – tai itin dulkantis sektorius. Iš kitos pusės net ir ne su geriausiu rezultatu Andrius įžengė į finalines varžybas.

Mykolas Alekna jau pirmuoju bandymu nusviedė diską 67,50 m, užsimetė kuprinę ant pečių ir iškeliavo į viešbutį ilsėtis prieš finalą.

O štai visi kiti pirmajame atrankos etape dalyvavę metikai vargo ir nė vienas jų neperžengė 66 metrus siekiančio finalo normatyvo. A.Gudžiaus geriausias mėginimas siekė 63,02 m – tai šeštas rezultatas tarp 12 sportininkų.

33-ejų kauniečiui beliko viltis, jog antroje atrankos grupėje jo neaplenks šeši varžovai. Taip ir įvyko – bendroje įskaitoje Andrius liko devintas ir taip pat ruošis vakare vyksiančiam finalui.

„Rezultatas – ne mano, ne taip turėjo būti, bet yra, kaip yra, – atsiduso A.Gudžius, kalbėjęs su žiniasklaida legendiniame „Stadio Olimpico“. –Matėme, kaip visi mėto, nebuvo pati lengviausių kvalifikacijų. Turbūt viena blogiausių mano karjeroje. Šešta vieta, teorinių šansų yra, važiuoju į viešbutį, einu miegoti ir atsikėlęs žiūriu, ką toliau darysiu.“

Patyręs disko metikas vijo šalin kalbas dėl galimos nugaros traumos įtakos ne itin sėkmingam pasirodymui. Ir išskyrė kitą to priežastį.

„Ne, su nugara viskas normaliai, tikrai galiu mesti geriau, – sakė A.Gudžius. – Labai įdomus sektorius, jis dulka tiesiog. Nežinau, ar matos per kameras, bet aplink baltų pėdų daug, išeidami jas paliekam. Sektorius naujas, dulka, batai slysta. Visų rezultatai matėt, kokie. 63 metrai gal penki metikai ar šeši. Tokie rezultatai, antroje grupėje irgi neturėtų būti stebuklų. 63 metrai turėtų būti finalas. Prieš varžybas palapinėje kalbėjome, kad turėtų reikėti 64,5 m, bet matome situaciją. Manau, 85-90 proc., kad būsiu finale.“

Alfredo Pliadžio nuotr./Andrius Gudžius
Alfredo Pliadžio nuotr./Andrius Gudžius

– Ar galima sakyti, kad antrame kvalifikacijos etape dalyvaujantis Martynas Alekna dabar tampa vienu pagrindinių konkurentų dėl kelialapio į finalą?

– Kodėl Martynas? Mane šeši turi aplenkti. Gal Martynas numes 69 metrus, tegul numeta, man svarbus tas, kuris mes arčiausiai manęs. Linkiu, kad finale būtų trys lietuviai. Jis ne konkurentas, o kolega. Atvažiavome atstovauti Lietuvai, ne tarpusavyje kovoti.

– Ar dalyvavimas pirmoje kvalifikacijos dalyje gali duoti pranašumo finale, nes poilsiui laiko bus daugiau?

– Dar patekt reikia. Jie ilgiau pamiegojo, žvalesni ateis, mes apdužę atėjome. Savi pliusai, savi minusai. Sakyti, kad kažkam geriau – negaliu.

– Ar galime sakyti, kad vakare sportininkams jau bus lengviau prisiderinti prie sektoriaus?

– Oi, vakare tikrai bus geriau. Ir dabar visi po truputį, po truputį prie to sektoriaus pratinasi, po pusmetrį, po metrą graibo. Duokit visiems dar po 5-6 metimus, pamatysite, kad visi meta virš 65. Tiesiog neįprastas sektorius, reikia kompanijai priprasti prie jo.

nuotr. Alfredo Pliadžio/Mykolas Alekna
nuotr. Alfredo Pliadžio/Mykolas Alekna

– Mykolas Alekna sakė, kad jam labai patiko sektorius, bet gal jis vienintelis toks?

– Kiekvienam savo. Kodėl mes skirtingais batais vaikštom, kodėl skirtingais batais mėtom? Bus dar metikų, kurie mes pirmais bandymais toli. Suprantate, Mykolas yra Mykolas, aš esu aš, Jonas yra Jonas. Ateis kitas – dar kažką papasakos. Paklauskite kiekvieno metiko, jie visi savaip matė šitas varžybas. Pažiūrėkit, kaip tik rodo mano metimą (rodo pirštu į televizorių – aut. past.). Kiek baltų pėdų... Ten tikrai nieko gero tokie dalykai (juokiasi).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius