Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tituluotos atletės nužudymo motyvas – sklypas ir mašinos?

Pasaulio lengvosios atletikos pirmenybių prizininkės Agnes Tirop nužudymo tyrimas veda į tamsius sandorius. Kai Kenijos atletė šiais metais varžėsi Tokijo olimpinėse žaidynėse, buvo pakeista jai priklausiusių sklypų nuosavybė.
Agnes Tirop motina Dina Tirop gedi dėl dukros mirties.
Agnes Tirop motina Dina Tirop gedi dėl dukros mirties. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tirop šeimos atstovas Jeremiah Sawe pareiškė, kad nužudytos atletės artimieji aptiko, jog prieš tris mėnesius pasikeitė Agnes Tirop priklausiusios žemės savininkai.

Tuo metu A.Tirop varžėsi Tokijo olimpinėse žaidynėse, kur užėmė ketvirtą vietą 5000 m bėgimo varžybose Japonijos sostinės olimpiniame stadione.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Agnes Tirop
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Agnes Tirop

25 metų A.Tirop, praėjusį mėnesį pagerinusi 10 km bėgimo pasaulio rekordą, buvo nužudyta spalio 13 dieną, kai artimieji atrado jos kūną, subadytą dūriais į kaklą ir pilvą.

Jos vyras Ibrahimas Rotichas, atvesdintas į teismą šią savaitę, ir yra kaltinamas žmonos nužudymu.

A.Tirop šeima mano, kad ginčai dėl nekilnojamojo turto galėjo lemti jos nužudymą.

„Po patirto šoko dėl jos mirties mes sužinojome, kad mūsų dukros turtas mistiškai pateko į kitas rankas, – Kenijos laikraščiui „Daily Nation“ pasakojo J.Sawe. – Labiausiai nustebino, jog prieš tris mėnesius perrašyto turto dalis perėjo jos mylimajam, kuris yra svarbiausias įtariamasis dėl nužudymo.

Dabar esame įsitikinę, kad ji buvo nužudyta dėl turimo turto.“

Skaičiuojama, kad Kenijos atletei priklausiusi žemė šalia Eldoreto universiteto buvo parduota už 9 mln. Kenijos šilingų (69,6 tūkst. eurų).

„Iš viso yra 12 sklypų, kurių nuosavybė nuo tada pasikeitė“, – sakė J.Sawe.

„Įtariamasis pavertė turtą savo nuosavybe, o mes manome, kad velionė apie tai nežinojo. Na, arba buvo priversta perleisti.

Taip pat trūksta kelių automobilių dokumentų. Šokiruoja, kad viena mašinų registruota vieno įtariamojo draugo pavarde, kuris dabar taip pat areštuotas policijos.”

Kenijos kriminalinių tyrimų departamento detektyvas Andolo Munga pareiškė, kad pateikti įtarimai yra vertinami, ir pažadėjo, kad „nė vienas akmuo neliks nepajudintas“ tiriant bylą.

„Nusikaltimas galėjo būti padarytas ne vienu metu ir keliose vietose“, – sakė A.Munga ir pridūrė, kad suimtųjų gali būti ir daugiau.

A.Tirop šeima iškėlė civilinę bylą ir su teisininkų ir vyriausybės pagalba tikisi atsiimti parduotus sklypus ir automobilius. „Jos žemė buvo įsigyta per kraują, o geriausias būdas ją pagerbti, – susigrąžinti turtą“, – teigė J.Sawe.

Atletės vyras I.Rotichas kaltinamas dūręs A.Tirop daug kartų, palikęs kūną jų šeimos namuose ant lovos, o tada pabandęs pasprukti.

Anot pareigūnų, I.Rotichas areštuotas praėjusį ketvirtadienį, kai sudaužė savo mašiną. Jis, bandydamas pabėgti nuo policijos, atsitrenkė į sunkvežimį. Tuo metu nuo namų jis buvo nutolęs 460 km. Policija įtaria, kad vyras bandė pabėgti iš šalies.

A.Tirop buvo nužudyta praėjus vos mėnesiui nuo pasaulio rekordo, pasiekto Vokietijoje, kai ji nubėgo 10 km per 30 min. 1 sek.

„Scanpix“/AP nuotr./Agnes Jebet Tirop
„Scanpix“/AP nuotr./Agnes Jebet Tirop

A.Tirop yra iškovojusi bronzos medalius pasaulio pirmenybėse 2017 ir 2019 metais 10 000 m bėgimo rungtyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas