Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Traumą patyręs Aleksandras Sorokinas negins titulo 100 km bėgime Vilniuje

„Tai – vienas sunkiausių mano karjeros laikotarpių... Atrodo, likimas atėmė iš manęs didelę mano paties dalį. Bet suprantu, kad tiesiog reikia pragyventi šį laikotarpį“, – atvirai kalbėjo pasaulio bėgimo rekordininkas Aleksandras Sorokinas, sužinojęs, kad negalės bėgti rugsėjo 7 dieną Vilniuje vyksiančiame tarptautiniame bėgime „The World's Fastest Run powered by Nord Security“.
Aleksandras Sorokinas
Aleksandras Sorokinas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Bėgikas neslepia, ambicijų 100 kilometrų lenktynėms tikrai nestigo, tačiau medikai perspėjo, jog bėgti nereikėtų, rašoma pranešime spaudai.

„Ilga istorija, – susimąstė A. Sorokinas. – Dar prieš metus pajutau, kad kažkas yra negerai, pradingo bėgimo jausmai, viską darydavau per jėgą. Kūnas prašėsi poilsio. Po pasaulio 24 valandų bėgimo čempionato truputį pailsėjau ir pradėjau naują sezoną. Tačiau mane sustabdė skausmas kryžkaulio srityje. Diagnozė – stresinis kaulo lūžis. Gydytojai leido tik minti dviratį. Po trijų mėnesių, atrodė, viskas praėjo, pradėjau bėgioti, didinti krūvį. Prasidėjo skausmai kitoje kryžkaulio pusėje... Maniau, praeis. Tačiau vėl – stresinis lūžis. Tuomet gydytojai leido bėgti iki skausmo ir minti dviratį. Po truputį bėgiojau. Likus trims mėnesiams iki „The World's Fastest Run powered by Nord Security“ nusprendžiau vykti į stovyklą Kenijoje. Skausmai grįžo, tik grįžęs į Lietuvą po tyrimų paaiškėjo, kad stresinis lūžis atsinaujino“.

Pasak bėgiko, specialaus gydymo nėra: „Tiesiog ramybės reikia, medikai leido tik dviratį minti“.

Tačiau A. Sorokinas jau žino, kad šįkart renginyje jam atiteks ypatingas vaidmuo.

„Planuojama, kad duosiu startą lenktynėms, – šypsojosi pasaulio rekordininkas. – Dar nesu to daręs. Labai smalsu, koks tai jausmas. Taip pat komentuosiu tiesiogiai bėgimą, bendrausiu su žmonėmis, vesiu įvairiausius konkursus, bendrausiu su garbingais svečiais“.

A.Sorokinas net neabejojo, kad rugsėjo 7 dieną Vilniuje bus pagerintas ne vienas rekordas. „Lenktynėse dalyvaus geriausi šalies bėgikai, atvyksta elitiniai atletai iš viso pasaulio, – sakė atletas. – Todėl tikiu, kad ne vienas rekordas bus pagerintas. Nepamirškime, kad ir Remigijus Kančys bėgs 50 kilometrų ir, tikiu, pademonstruos puikų rezultatą“.

Savo dalyvavimą bėgime jau patvirtino ispanas Ivanas Penalba Lopezas, Azijos bei Okeanijos 100 kilometrų bėgimo čempionas japonas Toru Somiya, Lenkijos čempionas Dariuszas Nozynski ir pasaulio 50 mylių bėgimo rekordininkas Charlie Lawrence'as iš Jungtinių Amerikos Valstijų, neslepiantis savo didelių ambicijų.

„Atvažiuosiu laimėti, pagerinti 100 kilometrų bėgimo rekordo, – sakė C. Lawrence'as. – Mano tikslas? Tapti pirmuoju žmogumi, kuris įveiks 100 kilometrų greičiau nei per 6 valandas. Girdėjau, kad Vilniuje parengta trasa tam bus palanki. Gali būti, kad rugsėjo 7-oji bus geriausia diena gerinti pasaulio rekordus“.

Paklaustas apie sportines svajones, 29-erių amerikietis buvo atviras: „Savo sąskaitoje turėti bent kelis pasaulio rekordus, išpopuliarinti ultra bėgimą visame pasaulyje ir būti vienas geriausių bėgikų istorijoje... Kaip Aleksandras Sorokinas“.

Priminsime, kad pernai A.Sorokinas Vilniuje 100 km nubėgo per 6 val. 5 min. 35 sek. ir pagerino sau pačiam iki tol priklausiusį pasaulio rekordą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas