Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Turėtų būti įspūdinga: du pasaulio rekordininkai lenktyniaus ne savo rungtyje

Armandas Duplantis ir Karstenas Warholmas yra pasaulio rekordininkai skirtingose lengvosios atletikos rungtyse, bet rugsėjo 4-ąją jie stos akis į akį tarpusavio akistatoje.
Armandas Duplantis ir Karstenas Warholmas
Armandas Duplantis ir Karstenas Warholmas / „Scanpix“ nuotr.

24-erių Švedijai atstovaujantis šuolininkas su kartimi A.Duplantis praėjusią savaitę dar sykį atsidūrė dėmesio centre, kai ne tik iškovojo olimpinį aukso medalį Paryžiuje, bet ir peršokęs 6,25 m aukštyje iškeltą kartelę jau devintą kartą karjeroje pagerino pasaulio rekordą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Armandas Duplantis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Armandas Duplantis

28-erių norvegas K.Warholmas Paryžiuje liko be aukso – 400 metrų kliūtiniame bėgime jam atiteko sidabras, bet dar 2021-aisiais Tokijo žaidynėse bėgimas tapo čempionu įspūdingai pagerindamas jam ir taip priklausiusį planetos rekordą.

Dabar švedas ir norvegas susidurs jiems abiem mažiau įprastoje rungtyje – 100 m sprinte. Jie rungsis prieš Deimantinės lygos varžybas Šveicarijos mieste Ciuriche.

Tiesa, šuolininkui su kartimi ir kliūtinio bėgimo atstovui 100 m rungtis nėra svetima. A.Duplantis 2018-aisiais dar studijuodamas vidurinėje mokykloje šią distanciją buvo įveikęs per solidų 10,57 sek. laiką ir yra sakęs, kad norėtų atstovauti Švedijai sprinto rungtyse.

K.Warholmas 2017-aisiais yra bėgęs dar greičiau – 100 metrų jis įveikė per 10,49 sek.

Gerai pažįstami sportininkai idėją pasivaržyti bėgdami aptarė dar pernai per Deimantinės lygos etapą Monake.

„Kai aš jam tai pasiūliau, jis suprunkštė tarsi sakydamas, kad negalėčiau jo įveikti“, – kiek anksčiau yra sakęs A.Duplantis.

„Aš visada taip darau siekdamas užkrauti spaudimą varžovams. Dabar tą darau ir su tavimi, – atsakė K.Warholmas. – Bet žinoma, tikiu, kad niekada nemestum man iššūkio, jei nemanytum, kad gali mane įveikti. O aš nepriimčiau šio iššūkio, jei tikėčiau, kad galiu tave pažeminti. Manau, kad tai būtų smagios lenktynės.“

Dabar tai virs realybe Šveicarijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?