Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

U.Boltas įvardijo sprinterį, į kurį verta atkreipti dėmesį olimpiniame Paryžiuje

Legendinis Jamaikos sprinteris Usainas Boltas išskyrė vieną sprinterį, į kurį verta atkreipti dėmesį Paryžiaus olimpinėse žaidynėse.

U.Boltui pasitraukus iš didžiojo sporto, nuolat kalbama apie sprinto karaliaus įpėdinį, kuris galėtų dominuoti 100 ir 200 m bėgimuose.

Noah Lylesas nuolat kalba apie tai, kaip perrašys U.Bolto paliktus rekordų metraščius, Marcellas Jacobsas Paryžiuje gins olimpinio čempiono vardą 100 m distancijoje, tačiu U.Boltas, tinklalaidėje „Obi One“ paklaustas apie dabartinius sprinto talentus, pirštų bedė į 20-metį 191 cm ūgio amerikietį Erriyoną Knightoną.

„Yra vienas vaikis, kuris jau kurį laiką yra patraukęs mano dėmesį. Jo vardas Erriyonas Knightonas. 200 m jis nubėgo per 19,49 sek., nors jam tik ką sukako 20 metų. Jis išties geras. Bet viskas priklausys nuo turimo talento ugdymo. Nuo to, ar turės trenerį, kuris supras, kaip tą talentą puoselėti, kuris sugebės tą talentą išauginti“.

200 m pasaulio rekordas nuo 2009 metų vis dar priklauso U.Boltui – 19,19 sek., tačiau E.Knightonas, panašu, netrukus į jį kėsinsis.

2022 metais varžybose Luizianoje 200 metrų E.Knightonas yra nubėgęs per 19,49 sek., tačiau Tarptautinė lengvosios atletikos federacija oficialiai šio rezultato nėra pripažinusi.

Vis dėlto kitas E.Knightono rezultatas – 19,69 sek. – yra pasaulio U20 rekordas, o 19,84 sek. – pasaulio U18 rekordas.

Jis yra jauniausias visų laikų sportininkas, laimėjęs medalį pasaulio lengvosios atletikos čempionato individualiose varžybose – 2022 m. jis iškovojo bronzą 200 m distancijoje būdamas vos 18 metų.

2023 m. pasaulio čempionate jis buvo antras, o 2021 m. Tokijo olimpinėse žaidynėse užėmė ketvirtą vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas