Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

U.Bolto įpėdinis? Sprinto talentas nustebino dar vienu rekordu ir atsiprašė už gestą

Letsile Tebogo yra nauja kylanti bėgimo sprinto žvaigždė. Bėgikas iš Bostvanos darsyk pagerino pasaulio jaunimo (iki 20 metų) rekordą, 100 metrų distanciją nulėkęs per 9,91 sek., nors paskutiniu dvidešimt metrų bėgo švęsdamas ir gestikuliuodamas rankomis.
Letsile Tebogu – naujasis sprinto princas.
Letsile Tebogu – naujasis sprinto princas. / „Scanpix“ nuotr.

Lengvoji atletika ieško naujo karaliaus nuo tada, kai karjerą 2017 metais baigė Usainas Boltas.

Gali būti, kad atsakymas tokiose paieškose yra rastas.

Letsile Tebogo iš Bostvanos jau nustebino pasaulio lengvosios atletikos čempionate praėjusį mėnesį Judžine, kai pagerino sau priklausantį planetos jaunimo rekordą, su vyrais nubėgęs per 9,94 sek.

Prieš tai balandį jis jau buvo pagerinęs amerikiečio Trayvono Bromellio rekordą (9,97 sek.), su kuriuo vieninteliai pasaulyje yra nubėgę 100 metrų greičiau nei per 10 sek. būdami tokio jauno amžiaus.

Antradienį L.Tebogo trečią kartą pagerino U20 pasaulio rekordą, per jaunimo pirmenybes Kalyje nubėgęs per 9,91 sek.

Jo persvara buvo tokia didelė, kad finišuojant sprinteris pradėjo žvalgytis tarsi stebėdamasis – kur dingo jo varžovai?

„Kai nuaidėjo starto šūvis, aš tiesiog norėjau nubėgti kaip galima greičiau. Neplanavau švęsti, bet nuo pat pirmojo žingsnio žinojau, kad laimėsiu. Rezultatas tuo metu nerūpėjo. Net nežiūrėjau į jį, - „World Athletics“ sakė jaunasis sprinteris. -

Mano žinutė buvo parodyti, kad mėgaujuosi varžybomis. Jei kažkas įsižeidė, aš atsiprašau.

Žinau, kad varžybas matė daug žiūrovų, jas stebėjo ir mano tėvynėje. Norėjau priminti visiems jiems, ką Usainas Boltas buvo pratęs daryti. Jis – mano idealas, žmogus, į kurį aš lygiuojuosi.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Brazilija, 2016 rugpjūčio 14 d. Olimpinėje 100 m bėgimo rungtyje Usainas Boltas žvilgteli į nuo jo atsiliekančius bėgikus
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Brazilija, 2016 rugpjūčio 14 d. Olimpinėje 100 m bėgimo rungtyje Usainas Boltas žvilgteli į nuo jo atsiliekančius bėgikus

Paklaustas, per kiek būtų galėjęs nubėgti, jei nebūtų šventęs, L.Tebogo atsakė: 9,80 sek. Bet dar laukia daug varžybų. Šie metai man yra paskutiniai jaunimo tarpe, tad norėjau palikti tokį rekordą, kurį kitos kartos galėtų pagerinti.“

L.Tebogo suėjo 19 metų birželio 7 dieną.

Sprinte jis rimtai varžosi tik nuo 2019 metų. Dabar Bostvanos bėgikas atrodo kaip talentas, kokio pasaulis dar nematęs. Jo natūralūs bėgimo įgūdžiai yra tokie geri, kad net ir Usainas Boltas taip greitai nebėgo būdamas panašaus amžiaus.

„Scanpix“ nuotr./Letsile Tebogu – naujasis sprinto princas.
„Scanpix“ nuotr./Letsile Tebogu – naujasis sprinto princas.

Afrikos atleto triumfas jaunimo varžybose taip pat stebina ir dėl to, kad sprinte jau daug metų dominuoja JAV ir Jamaikos atletai.

Pavyzdžiui, pasaulio čempionate Judžine pirmąsias tris vietas šioje rungtyje užėmė trys amerikiečiai.

Kalyje pirmosiose šešiose pozicijose išsirikiavo sportininkai iš skirtingų šalių: Bostvanos, Jamaikos, Pietų Afrikos, Tailando, Malaizijos ir Japonijos.

16-metis tailandietis talentas Puripolas Boonsonas buvo ketvirtas finale, nubėgęs per 10,12 sek. ir tik per vieną tūkstantąją sekundės dalies pritrūkęs iki bronzos.

Pusfinalyje jis fiksavo geriausių pasaulyje rezultatą tarp šešiolikmečių bėgikų, nubėgęs per 10,09 sek. ir pagerinęs amerikiečio Anthony Schwarzo buvusį rekordą (10,15 sek.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas