Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už lietuvių nugaros čempionas liko po teisėjų sprendimo: „Kažkiek šokas“

Danielis Stahlis yra labiausiai tituluotas disko metikas tarp šiuo metu besivaržančių atletų, bet 29 metų švedas liko tuščiomis lengvosios atletikos pasaulio čempionate.
Danielis Stahlis
Danielis Stahlis / „Scanpix“ nuotr.

2019 metų pasaulio ir 2021 metų Tokijo olimpinių žaidynių čempionas trečiadienį Judžine liko už slovėno Kristjano Čeho, Mykolo Aleknos ir Andriaus Gudžiaus nugarų.

D.Stahlis turėjo tenkintis ketvirta vieta, geriausiu penktuoju bandymu numetęs 67,10 m, nors vienas jo metimas buvo dar tolimesnis.

Trečiuoju bandymu švedas akimirkai buvo tapęs lyderiu, o galiausiai galėjo laimėti bronzą, jei būtų įskaitytas 69,16 m rezultatas.

Tačiau D.Stahlis liko už lyderių trejeto, bronza atiteko A.Gudžiui, nes peržiūrėję D.Stahlio metimą teisėjai nusprendė, kad švedas pažeidė taisykles, užmynęs kulnu metimų sektoriaus ribą.

„Kažkiek šokas, nes jaučiau, kad metimas geras.

Aišku, kad tai nuvilia, bet toks gyvenimas ir sportas, – „Aftonbladet“ sakė D.Stahlis. – Svarbu netapti negatyviu ar piktu, o geriau pabandyti perkrauti jėgas.

Vaizdo įraše buvo aišku, kad kelis centimetrus užmyniau sektoriaus ribą.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Danielis Stahlis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Danielis Stahlis

D.Stahliui šis sezonas klostėsi banguotai, bet jam tebepriklauso geriausias sezono rezultatas (71,47 m).

Nuo 2017 metų jis buvo pratęs kopti ant garbės pakylos aukščiausio lygio varžybose, bet šįsyk liko tuščiomis.

„Aišku, esu nusivylęs, bet visa tai praeina. Turime posakį: „Gali pykti vieną valandą, bet tada gyvenimas turi tęstis. Šįkart tiesiog nebuvo mano diena. Tad dabar susitelksiu Švedijos čempionatui, o po jo Europos pirmenybėms“, – planavo D.Stahlis.

Švedijos komanda nusprendė neteikti protesto dėl neįskaityto metimo.

„Nuėjau prie teisėjų ir paprašiau vaizdo įrašo iš visų kampų. Taip, jis aiškiai užmynė, nors ir labai mažai – apie 3–4 milimetrus. Tad po peržiūros Švedija nepateikė protesto“, – aiškino Švedijos rinktinės atstovė Kajsa Bergqvist.

Pernai Tokijuje olimpinį sidabrą laimėjęs kitas Švedijos disko metikas Simonas Petterssonas šįsyk liko penktas, numetęs diską lygiai 67 metrus.

„Scanpix“/AP nuotr./Danielis Stahlis
„Scanpix“/AP nuotr./Danielis Stahlis

„Dvejopi jausmai. Man kažkiek pasisekė dėl centimetrų olimpinėse žaidynėse, bet turi suvokti, kad kartais sėkmės gali ir pritrūkti. Stengiausi tiek, kiek galėjau, bet to neužteko, – sakė nuo A.Gudžiaus ir bronzos medalio per 55 cm atsilikęs S.Pettersonnas, kurio rezultatas atrankos varžybose buvo trečias. – Pernelyg daug nesėkmingų metimų tinkamai atvaizduoja mano sezoną.“

„Scanpix“ nuotr./Disko metimo finalo rezultatai
„Scanpix“ nuotr./Disko metimo finalo rezultatai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas