Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vėžį išgyvenusi Vanda džiaugiasi įvykusiu stebuklu ir kviečia prisidėti prie kilnaus tikslo

Prieš 8-erius metus Vanda išgirdo diagnozę – trečios stadijos krūties vėžys. „Man buvo šokas. Nenorėjau grįžti namo, neturėjau jokio noro gyventi, buvo labai sunku“, - pasakojo moteris. Tačiau šiandien 65-erių metų vilnietė džiaugiasi įvykusiu stebuklu. Vėžio nebėra. Ką tik iš atostogų Turkijoje grįžusi Vanda pasidėjo lagaminus ir papasakojo savo ligos istoriją.
Ponia Vanda
Ponia Vanda / Straipsnio autorių nuotr.

Ką tik iš atostogų Turkijoje grįžusi Vanda pasidėjo lagaminus ir papasakojo savo ligos istoriją.

Diagnozavus ligą buvo atliekamos įvairios procedūros, po kurio laiko atlikta operacija. Moteris pasakojo, jog liga iš jos kūno pasitraukė maždaug per mėnesį.

Vandai teko nueiti sunkų ir skausmingą kelią, bet galiausiai ji įveikė ligą. „Maniau, kad man jau parašytas nuosprendis ir buvau su tuo susitaikiusi, tačiau po operacijos vėžio nebuvo. Gydytojai sakė, kad įvyko stebuklas, – pasakojo vilnietė. Džiaugiuosi, kad aš esu gyva, kad aš gyvenu, kad aš kvėpuoju, štai, į Turkiją išvažiavau pailsėti.“

Moteris pasakojo, jog dabar jaučiamos tam tikros vėžio pasekmės, tačiau iki šiol jokių pakitimų nebuvo užfiksuota. „Ta liga ateina netikėtai ir nelauktai“, – sakė Vanda, ragindama moteris dažniau pasitikrinti.

Straipsnio autorių nuotr./Ponia Vanda
Straipsnio autorių nuotr./Ponia Vanda

Moteris jaučiasi gimusi iš naujo. „Aš su dviračiu pavažinėju, pabėgioju, padirbu. Nesėdžiu ir nedejuoju“, – pasakojo 65-erių metų vilnietė. – Ir štai birželio 18 dieną aš dalyvausiu moterų bėgime!”

Moterų bėgimas su Vlada.LT – tai ketvirtą kartą Lietuvoje organizuojamas bėgimo renginys, kasmet kviečiantis ne tik bėgti drauge su šimtais bendraminčių, bet ir primenantis apie rūpinimosi savo sveikata svarbą. Renginio organizatoriai VšĮ „Tarptautinis maratonas“ džiaugiasi, kad išskirtinai moterims skirtas bėgimas spėjo tapti gražia vasaros tradicija, vienijančia visas Lietuvos moteris.

Ir Vanda, išgyvenusi vėžį, dalyvaus bėgime. Ji pasirinko Šiaurietiško ėjimo rungtį ir kartu su kitomis ėjimo dalyvėmis įveiks 3 km. Tądien nebus svarbus judėjimo tempas, svarbiausia – pasiryžimas dalyvauti.

„Kviečiu, visas moteris, kurios galvoja, kad vėžys yra neįveikiamas. Iš tikrųjų ta liga įveikiama, tik reikia labai tikėti Dievu ir būtinai – daktarais. Labai norėčiau, kad bėgime prisijungtų kuo daugiau moterų, nes tai yra labai kilnus dalykas. Dalyvavimas bėgime yra įrodymas sau – aš galiu bėgti, jei negaliu greitai bėgti, galiu eiti“, – kvietė Vanda.

Bėgime, žinoma, dalyvaus sveikatingumo motyvatorė Vlada Musvydaitė. „Šis bėgimas organizuojamas dėl kilnaus tikslo. Visas moteris kviečiame prižiūrėti save ir tikrintis, kad netikėtai neužkluptų baisios ligos. Tik tikrinimasis gali tam užkirsti kelią, – pasakojo V. Musvydaitė. – Bėgime bus galima ir eiti! Svarbiausia – atvykti, dalyvauti ir pabūti kartu.“

Viso renginio metu dalyvės galės nemokamai pasitikrinti „Nedelsk“ autobusiuke, kuris specialiai šiam renginiui atvyks į Vingio parko estradą. Taip pat Šveicarų kompanija „Genoma“ pristatys pažangiausią „Serenity“ tyrimą, kuris itin tiksliai nustato krūties ir kiaušidžių vėžio rizikas. Be šių paslaugų, renginio dieną, moterų lauks išskirtinis dėmesys, pramogos ir dovanos.

Daugiau informacijos apie bėgimo renginį ir registraciją rasite www.moterubegimas.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas