Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vidinį žvėrį išlaisvinęs R.Kančys pagerino A.Sorokinui priklausiusį bėgimo rekordą

​​​​​​​„Po pirmųjų šešiolikos kilometrų pagalvojau, kaip sunku šiandien bėgti, tačiau vėliau kažkoks saugiklis išsijungė ir antrą distancijos dalį bėgau stabiliau ir greičiau“, – sakė Vilniaus Vingio parke šeštadienį vykstančiame „The World's Fastest Run powered by Nord Security“ bėgime Lietuvos 50 kilometrų bėgimo rekordą pagerinęs Remigijus Kančys.
Remigijus Kančys
Remigijus Kančys / Sauliaus Čirbos nuotr.

50 kilometrų kaunietis įveikė per 2 val. 49 min. ir 11 sek. – tai naujasis šalies rekordas. Ankstesnis geriausias rezultatas priklausė Aleksandrui Sorokinui (2 val. 53 min. ir 51 sek.).

„Mane tikrai gąsdino, kad reikės bėgti daug ratų, – prisipažino R. Kančys. – Tačiau distancijoje pradėjau gyventi penkiais kilometrais – skaičiavau, ar galėsiu nors viename „penketuke“ patinginiauti. Juokingiausia, kad iki pat finišo negalėjau sau to leisti“.

Paklaustas, kas smagiau – ar Lietuvos rekordas, ar distancijoje nukarūnuotas A. Sorokinas, Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių dalyvis, nusijuokė.

„Aleksandras niekada nebus nukarūnuotas, – teigė jis. – Jis vis vien bus rekordininkas... Jau eks, bet rekordininkas. Man yra maloniau galvoti, kad sugebėjau pagerinti rekordą, apie nukarūnavimą tikrai negalvoju.

Neslėpsiu, kad dėl rekordo jaučiau šiokį tokį spaudimą, tačiau jis buvo ganėtinai malonus. Daugelis rašė ir stengėsi palaikyti. Dabar suprantu, kad nėra nieko malonesnio už paprastą žinutę ir žodžius „Remigijau, tu gali“.

Sauliaus Čirbos nuotr./Remigijus Kančys
Sauliaus Čirbos nuotr./Remigijus Kančys

Be to, ir pats norėjau sau įrodyti, kad galiu. Kai pirmą kartą bėgau 50 kilometrų kur kas sudėtingesnėje trasoje, man pritrūko vos kelių užkerėtų sekundžių. Tas prakeiksmas, atrodo, mane persekiojo. Šiandien jį nusimečiau ir įrodžiau, kad galiu bėgti 50 kilometrų, tik ne visuomet viskas susiklosto, kaip norisi“.

Antras 50 kilometrų bėgimo finišo liniją „The World's Fastest Run powered by Nord Security“ bėgime kirto brazilas Gabriel Bastos Barros (2 val. 58 min. ir 55 sek.), trečias buvo Arminas Rimkus (3 val. 20 min. ir 7 sek.).

„Mano karjera ganėtinai banguota, tačiau man niekada netrūko vidinės motyvacijos, – sakė R. Kančys. – Pripažinsiu, kad šiandienos rezultatas labai motyvuoja. Gal dalis žmonių mane jau buvo „nurašę“, bet galiu pasakyti, kad manyje vis dar tūno žvėris, kuris nori pasirodyti ir nemažai įrodyti“.

Sauliaus Čirbos nuotr./Remigijus Kančys
Sauliaus Čirbos nuotr./Remigijus Kančys

Paklaustas, ar jau dabar bus galima kalbinti apie Europos 50 kilometrų rekordą, R. Kančys dar kartą nusijuokė: „Manau, kad viskas yra įmanoma“.

„Tik smagu būtų, jei turėčiau su kuo „pasistumdyti“ trasoje ir treniruotėse – reikia žmonių, kurie dirbtų šia linkme petys į petį... Bet šiandien gyvenu Lietuvos rekordu“, – sakė bėgikas.

Priminsime, kad „The World's Fastest Run powered by Nord Security“ bėgime gali būti pagerintas ir pasaulio 100 kilometrų bėgimo rekordas.

Sauliaus Čirbos nuotr./Aleksandras Sorokinas ir Remigijus Kančys
Sauliaus Čirbos nuotr./Aleksandras Sorokinas ir Remigijus Kančys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas