Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniuje pasitiktas olimpinis vicečempionas M.Alekna: „Jau norisi prie ežero“

Penktadienio vakarą į Vilnių sugrįžo sidabro medalį Paryžiaus olimpinės žaidynėse iškovojęs disko metikas Mykolas Alekna.

Su pasaulio rekordininko statusu į Paryžių atvykęs M.Alekna buvo ryškus favoritas laimėti disko metimo varžybas „Stade de France“ stadione ir lūkesčius pateisino, įpusėjus varžyboms pirmaudamas su 69,97 m rezultatu – tai buvo naujas olimpinis rekordas, aplenkęs Virgilijaus Aleknos 2004 metais pasiektą rezultatą (69,89 m).

Bet visus šokiravo iki tol menkai girdėtas R.Stona, nusviedęs 3 cm toliau ir pasiglemžęs iš lietuvio ir rekordą, ir aukso medalį.

„Jaučiuosi labai pavargęs, bet labai smagu, kad susirinko tiek daug žmonių“, – rankose laikydamas gėles ir olimpinį medalį Vilniaus oro uoste kalbėjo M.Alekna.

Nors Mykolo kaimynai olimpiniame kaimelyje buvo bronzą Paryžiuje iškovoję Lietuvos 3x3 krepšinio rinktinės nariai, didelės šventės, anot sportininko, nebuvo.

„Didelių šventimų nebuvo, kai laimėjau, jie jau kitą dieną išvažiavo, tiesiog pasidžiaugėme kartu abiem medaliais ir tiek“, – prisiminė disko metikas.

Anot pasaulio rekordininko, dabar svarbiausia yra pailsėti.

„Labiausiai pasiilgau galbūt to laisvo laiko, galimybės nuvažiuoti prie kokio ežero, tos ramybės trūksta“, – susirinkusiems žurnalistams sakė M.Alekna.

VIDEO: Mykolo Aleknos treneris Mantas Jusis: „Tai buvo istorinis disko metimo finalas“

Geros nuotaikos nestokojo ir M.Aleknos treneris Mantas Jusis

„Reikia dar laiko, kad su viskuo susigyventi. Varžybos buvo labai įspūdingos, finalas – istorinis. Ateityje iš Mykolo laukiame ir tikimės labai daug. Mūsų laukia Los Andželas. Šį kartą trijų centimetrų pritrūko. Dabar turime keturis metus pridėti juos arba gal ir pora metrų bei sukurti dar kartą įspūdingą reginį“, – oro uoste kalbėjo kartu su Mykolu sugrįžęs jo treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas