Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 16 /18:56

Zinaida Sendriūtė po pasirodymo disko metimo sektoriuje – „daužta“, bet laiminga

61 m 89 cm – Zinaida Sendriūtė su Rio de Žaneiro olimpinėmis žaidynėmis atsisveikino geriausiu sezono rezultatu. 10-oji vieta lietuvės visai nenuliūdino. Sezonas buvo sudėtingas, todėl toks rezultatas olimpiniame stadione ją visiškai tenkino. Ypač po „daužtos“ nakties.
Zinaida Sendriūtė
Zinaida Sendriūtė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Zinaida antradienio rytą į olimpinį stadioną žengė visiškai neišsimiegojusi. Po vėlyvos kvalifikacijos pirmadienio vakarą ji tik apie vidurnaktį grįžo į viešbutį. Po visų masažų ir atsistatymo, galvą ant pagalvės padėjo apie 1 val. nakties, o kėlėsi jau 5 val. ryto.

„Man miego nebuvimas yra labai baisu. Atsikėliau kaip pusiau daužta. Nesupratau, ar čia miegojau, ar ne, kas čia įvyko, o jau reikia eiti į varžybas. Geriau nepavalgyti, nei nepamiegoti. Todėl kaip prie tokių sąlygų, tai labai gerai“, – juokėsi Z.Sendriūtė.

Tą byloja ir geriausias sezono rezultatas. Zinaida labai džiaugiasi vien dalyvaudama olimpinėse žaidynėse. Rezultatas irgi „bent ne 56 ar kažkoks tai“. Ypač po sudėtingo Zinaidai sezono.

„Rezultatu džiaugiuosi. Metai buvo sunkūs. Visas olimpinis ciklas buvo sunkus. Bet labai gerai“, – nesulaikė šypsenos Zinaida Sendriūtė

Tik, aišku, ji tikėjosi permesti 63 metrus, kadangi šią žymą buvo įveikusi paskutinėmis treniruočių stovyklos dienomis.

Reiks nuvažiuoti pas Kristų, padėkoti už gerą sezoną.

Bet tai nebuvo priežastis nesišypsoti.

„Dabar esu labai patenkinta. Bet paskui, kai atslūgs emocijos, gal pradėsiu analizuoti: o gal, o gal... Bet nereikia kurti scenarijų, kaip būtų buvę, jei būtų.“

Z.Sendriūtė nėra tikra, ar tai buvo paskutinės olimpinės žaidynės jos karjeroje. Atletė nori išsilaižyti visas žaizdas, stabilizuoti pasiruošimą ir tada dairysis į 2020-ųjų Tokijų.

31-erių atletė dar svajoja pagerinti savo asmeninį rekordą – 65 m 97 cm.

„Trūksta stabilumo, kad galėčiau mėtyti pastoviai po 60. O ne vieną dieną 56, o kitą jau per 60. Vieną savaitę treniruojuosi su treneriu Kidyku, kitą – jau viena. Reikia daugiau priežiūros. Jei pamatytumėte, kaip aš sportuoju... Tikrai labai džiaugiuosi rezultatu“, – šypsojosi Z.Sendriūtė.

Bilietas namo – rugpjūčio 20-ąją, todėl Rio sportininkė dar turės šiek tiek laiko pasižvalgyti po apylinkes.

„Reiks nuvažiuoti pas Kristų, padėkoti už gerą sezoną“, – juokėsi Zinaida.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas