Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Živilė Balčiūnaitė išlaiko intrigą – ar bėgs savo vardo bėgime šeštadienį, dar neaišku

Jau šį šeštadienį Vilniuje vyks tradicinis bėgimas „Vilniaus 10 km su Živile Balčiūnaite“, tačiau pati renginio iniciatorė garsi bėgikė Živilė Balčiūnaitė spaudos konferencijoje prisipažino, jog dar nėra tikra, ar galės bėgti.
Živilė Balčiūnaitė pristatė „Vilniaus 10 km bėgimą“
Živilė Balčiūnaitė pristatė „Vilniaus 10 km bėgimą“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Esu stipriai persišaldžiusi ir nežinau, ar visiškai pasveiksiu iki savaitgalio, tad kol kas negaliu tvirtinti, jog šeštadienį pamatysime mane tarp dalyvių. Žinoma, jeigu jausiuosi gerai, oras bus palankus ir treneris neprieštaraus, tikrai bėgsiu“, – kalbėjo ilgų nuotolių bėgikė.

Ž.Balčiūnaitė pažadėjo, net jei ir negalės stoti prie starto linijos „Vilniaus 10 km bėgime“, jog palaikys renginio dalyvius prie starto ir finišo linijos. Iki šiol garsi sportininkė dėl ligos savo vardo bėgimą yra praleidusi tik 2009 metais – ji bėgo penkiuose iš šešių buvusių bėgių. Šiųmetis bėgimas bus septintasis. Pasak bėgikės, peršalimas ją užklupo Maskvoje, besilankant pas garsius specialistus dėl pėdos traumos.

„Tai kita bėda, tačiau tikiuosi, kad nereikės daryti operacijos. Mat jau galvoju apie kitų metų sezoną – dalyvavimą Europos lengvosios atletikos čempionate. Šiais metais dar tikiuosi nubėgti pusę maratono Lenkijoje lapkritį ir visą maratoną gruodį Indijos sostinėje Delyje“, – kalbėjo Ž.Balčiūnaitė. 

Gražią istoriją turintis 7-asis tarptautinis bėgimas „Bėk su Živile Balčiūnaite“  šiemet dalyvius pasitiks daug lengvesne ir greitesne trasa, kurios didžioji dalis nusidrieks pačiu žaliausiu Vilniaus rajonu – Žvėrynu. Varžytis bus galima 10, 5 arba 2 kilometrų bėgimo rungtyse ir 5 kilometrų šiaurietiško ėjimo rungtyje. Bėgimo startas ir finišas – Upės gatvėje.

„Šiemet renginyje dalyvauti panoro dvigubai daugiau žmonių nei pernai – užsiregistravusiųjų skaičius jau perkopė 1000. Siekiame, kad šis renginys augtų, taptų masiškesnis. Tokie skaičiai tik patvirtina, kad einame teisinga kryptimi“, – sakė „Vilniaus 10 km su Živile Balčiūnaite“ bėgimo organizatorius Evaldas Martinka.

Išskirtinumo renginiui suteikia ir tai, jog bėgimo dalyviai galės įsiamžinti šio bėgimo istorijoje, palikdami savo pėdos antspaudą drobėje, kuri vėliau bus eksponuojama lengvosios atletikos manieže Vilniuje. Taip pat, bėgimo dalyviai po renginio kviečiami atgauti jėgas Lietuvos vaikų ir jaunimo centro baseine bei pirtyje.

„Visi renginio dalyviai, sėkmingai įveikę pasirinktą nuotolį, bus apdovanoti specialiai šiam bėgimui sukurtais medaliais, o nugalėtojams esame paruošę staigmeną. Vietoj tradicinių apdovanojimų taurių, jiems įteiksime suvenyrus, susijusius su bėgikų paveikslais – antspaudais“, – pridūrė E. Martinka.

Ypatingą prizą įsteigė ir Sveikatos apsaugos ministerija – dvi sportiškiausios, gausiausią komandą surinkusios mokyklos bus apdovanotos sportiniu inventoriumi.

Į visas „Vilniaus 10 km bėgimo su Živile Balčiūnaite“ rungtis reikalinga išankstinė registracija. Iki spalio 18 d. registracija vyksta interneto svetainėje www.10km.lt. Spalio 18 d. nuo 18 val. iki 20 val. registruotis ir pasiimti laiko matavimo mikroschemas bei dalyvių numerius bus galima Smolensko g. 19, Vilniuje (parduotuvė „Sport Point“). Varžybų dieną nuo 8 iki 11 val. dalyvių numerius ir laiko matavimo mikroschemas bus galima atsiimti varžybų centre.

Nors dar neaišku, ar Ž.Balčiūnaitė bėgs savo vardo bėgime, tačiau varžybų rengėjai sportininkei jau įteikė numerį – nutarusi pasigalinėti su kitais bėgikais, ji startuotų 1004-uoju numeriu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas