Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Lietuvos regbio-7 rinktinė išvyksta į Europos čempionatą ir stos į kovą su elitinėmis komandomis

Lietuvos vyrų regbio-7 rinktinė ketvirtadienį išvyks į Makarską (Kroatija), kur nuo penktadienio iki sekmadienio vyks elitinio Europos čempionato „Championship“ diviziono turnyro pirmasis etapas.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / LRF nuotr.
Temos: 1 Regbis

Jau grupės etape mūsiškių lauks grėsmingi varžovai – dukart Europos čempionė Ispanija, viena stipriausių Europos regbio šalių Didžioji Britanija bei dėl aukštų pozicijų pastaraisiais metais kovojanti Belgija. C grupėje su ispanais ir britais lietuviai žais penktadienį, su belgais – šeštadienį.

A grupėje rungtyniaus Sakartvelas, Vokietija, Kroatija ir Airija, B grupėje – Portugalija, Italija, Ukraina ir Prancūzija. Į ketvirtfinalį pateks po dvi geriausias grupių komandas bei dvi stipriausios trečiąsias vietas užimsiančios ekipos.

„Laukia įdomus turnyras mums. Pirmą dieną žaisime su Pasaulio regbio-7 serijoje rungtyniaujančiomis komandomis. Stebėjome ispanų ir britų žaidimą Pasaulio serijos turnyre Madride ir atlikome savo analizę. Belgai lietuviams istoriškai yra principinė varžovė, be to jie neseniai triumfavo regbio-7 turnyre Ženevoje, todėl laukia nemažai iššūkių, bet mūsų vyrai yra tam pasiruošę“, – kalbėjo Lietuvos rinktinę treniruojantis specialistas iš PAR Paulas Delportas.

Trenerio teigimu, svarbiausia yra pasitikėti savimi ir įvykdyti paruoštą žaidimo planą.

„Vaikinai supranta mano planą ir prisiėmė atsakomybę. Atsiliepimai, kurių sulaukiau iš jų, yra puikūs. Savaitgalį turėjome paskutinę galimybę pasitikrinti savo įdirbį ir dabar belieka susitelkti ties savo užduotimis jau Europos čempionate“, – aiškino treneris.

Paskutinėje stovykloje Lietuvos regbininkai treniravosi ir žaidė su Latvijos rinktine. Prieš tai lietuviai pasiruošimo cikle dalyvavo stovykloje Vokietijoje bei žaidė draugiškame turnyre Benidorme (Ispanija).

P. Delportas pasidžiaugė, kad Lietuvos rinktinės žaidėjai pasiruošimo metu turėjo galimybę išmėginti jėgas su pajėgiomis komandomis ir pajusti lygį, kuris lauks ateinantį savaitgalį.

„Labai noriu, kad žaidėjai įgautų kuo daugiau savarankiškumo ir galėtų veikti be manęs. Svarbu yra gebėti prisiimti atsakomybę ir palaikyti save bei savo sprendimus. Prieš Europos čempionatą šiek tiek atsitraukiau nuo komandos ir tiesiog iš šono vadovavau bei prižiūrėjau procesą. Ta taktiką taikėme Benidorme. Prieš kiekvienas rungtynes atlikdavome skirtingus dalykus ir po to kartu aptardavome, kas mums yra naudinga, o kas nelabai. Dabar jau žinome, kur kiekvienas žaidėjas jaučiasi geriausiai ir gali išnaudoti visą savo potencialą“, – pabrėžė P. Delportas.

Praėjusiais metais Lietuvos regbio-7 rinktinė „Championship“ divizione užėmė dešimtąją vietą. Rinktinės treneris tikisi, kad komanda pakovos dėl vietos aštuntuke.

„Kaip treneris, nemanau, kad kažkada būsiu visiškai patenkintas. Daug kas sako, kad mes, treneriai, esame pamišę, nes jaučiamės perfekcionistais ir norime viską laimėti. Galiu pasakyti ir aš, kad kol neužimsime pirmos vietos Europoje, tol nebūsiu laimingas, bet akivaizdu, kad tai nėra dabartinis mūsų tikslas. Sieksime patekti į „Top 8“ Europoje. Manau, kad tiek komandiškai, tiek individualiai mes esame pajėgūs tą padaryti“, – teigė P. Delportas.

Lietuvos regbio-7 rinktinės sudėtis: Kęstutis Karbauskas, Tautvydas Krasauskas, Paulius Sugintas, Donatas Vilimavičius, Eimantas Bagarauskas, Ervidas Bakutis, Martynas Lianzbergas, Karolis Liaukus, Irmantas Rumbauskas, Domantas Bagužis, Dovydas Taujanskas, Arnas Prielaidas, Donatas Trumpickas. Komandos vadovė – Austėja Minkevičiūtė, gydytojas – Tautvydas Melys, fizinio parengimo treneris – Domantas Tautkus.

Antrasis Europos regbio-7 čempionato etapas bus surengtas birželio 28-30 dienomis Hamburge (Vokietija).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius