Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po nuožmios kovos Baltijos regbio „Top“ lygos bronzą iškovojo Kauno „Ąžuolas“

Savaitgalį paaiškėjo Baltijos regbio „Top“ lygos bronzos medalių laimėtojai. Rungtynėse dėl bronzos Kauno „Ąžuolo“ regbininkai namuose 27:17 (14:10) palaužė „Šiaulių-Exto“ komandą.

Rungtynės prasidėjo „šaltu dušu“ šeimininkams. Jau pirmąją minutę po apmaudžios kauniečių klaidos, svečiai pelnė pirmąjį žeminimą ir išsiveržė į priekį 7:0. Po 10 minučių šiauliečiai padidino persvarą baudos smūgiu (10:0).

Pirmojo kėlinio pabaigoje „Ąžuolas“ agresyviai atakavo varžovus ir galiausiai dviem žeminimais paeiliui išsiveržė į priekį 14:10.

Antrajame kėlinyje kauniečiai po baudos smūgio padidino atotrūkį iki 17:10, tačiau visai netrukus „Šiauliai-Exto“ atsakė rezultatyvia ataka ir rezultatas tapo lygus (17:17).

Galiausiai „Ąžuolo“ regbininkai pasinaudojo traumų išretintos Šiaulių ekipos spragomis gynyboje ir Kauno ekipos lyderis Dillanas Kromhoutas jau ne pirmu savo žeminimu sugrąžino persvarą kauniečiams. Rungtynes užbaigė dar vienas „Ąžuolo“ baudos smūgis.

VIDEO: Baltic Top League'24. Bronze Medal Game: Kauno "Ąžuolas" vs Šiaulių "Šiauliai-Exto"

„Esu patenkintas savo žaidėjais ir galutiniu rezultatu, bet pats žaidimas nebuvo geras. Vėl prastai pradėjome rungtynes ir leidome varžovams įgyti pranašumą. Bendrai, džiaugiuosi komanda, tačiau mūsų potencialas yra daug didesnis. Sezonas tikrai galėjo būti geresnis, tačiau mes įgavome daug patirties ir sieksime į finalą patekti ateityje“, – kalbėjo „Ąžuolo“ treneris iš PAR Deonas Kayseris.

Praėjusiais metais „Ąžuolas“ Baltijos regbio „Top“ lygoje užėmė šeštąją vietą.

„Pritrūko nemažai, iš tikro. Mes dar tik susiburianti komanda, dar mums trūksta pasitikėjimo savimi ir susižaidimo. Visgi darbu esu patenkintas. Deja, bet nesame dar fiziškai pasiruošę atsilaikyti ne tik prieš pagrindinius „Ąžuolo“ žaidėjus, bet ir prieš visą ilgą jų suolelį. Mūsų jaunimui dar reikia subręsti. Paskutinėmis minutėmis tiesiog neatlaikėme solidaus varžovų puolimo“, – sakė žaidžiantysis „Šiaulių-Exto“ treneris Tomas Zibolis.

Geriausiai žaidėjais buvo pripažinti Mindaugas Grigaitis („Ąžuolas“) bei Matiss Zicans („Šiauliai-Exto“).

Šeštąją vietą čempionate užėmė Vilniaus „Geležinis vilkas“. Praėjusių metų bronzos medaliai laimėtojai vilniečiai paskutinėse grupės dėl 5-7 vietų rungtynėse išvykoje 41:26 (22:7) įveikė autsaiderę „Miesnieki-Kekava“ ekipą.

„Šios rungtynės atspindėjo visą mūsų sezoną, kuris atrodė kaip amerikietiški kalneliai. Pirmas kėlinys buvo neblogas, bet antrajame sekėsi prasčiau, leidome varžovams grąžinti intrigą. Viso sezono metu buvo gerų momentų, bet tuo pačiu netrūko ir siaubingo žaidimo. Tikiuosi, kad kitame sezone žaisime nuosekliau“, – teigė žaidžiantysis „Geležinio vilko“ treneris Dovydas Taujanskas.

VIDEO: Baltic Top League'24. 5-7 place Game: "Miesnieki-Kekava" - Vilniaus "Geležinis vilkas"

Baltijos regbio „Top“ lygos čempionai paaiškės šeštadienį, spalio 19 dieną po „Pietinia derbio“ tarp Šiaulių „Vairo-Kalvio-Jupojos“ ir „Baltrex-Šiaulių“.

Finalas vyks Šiaulių regbio akademijos stadione ir prasidės 15.30 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant