Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 06

10 kartą iš eilės australą įveikęs S.Tsitsipas nutraukė titulų badą ATP ture

Graikijos teniso žvaigždė Stefanos Tsitsipas (ATP-5) pateisino favorito statusą ir laimėjo Meksikoje vykusį ATP 250 serijos turnyrą „Mifel Tennis Open by Telcel Oppo“.
Stefanos Tsitsipas
Stefanos Tsitsipas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vyrų vienetų varžybų finale penktoji pasaulio ir pirmoji turnyro raketė užtikrintai 6:3, 6:4 susitvarkė su puikiai pažįstamu Alexu De Minauru (ATP-19) iš Australijos.

Graikijos teniso įžymybei tai buvo jubiliejinis 10-tasis karjeros trofėjus ATP ture. Tiesa, pastaruoju metu tenisininkui teko išgyventi ganėtinai ilgą titulų badą – paskutinį sykį čempionu jis buvo tapęs 2022-ųjų birželį Maljorkoje.

Ant kietos dangos nugalėtoju S.Tsitsipas buvo tapęs dar seniau – prieš beveik tris metus Marselyje.

Jau netrukus 25-tąjį gimtadienį švęsiantis tenisininkas dabar tarpusavio akistatose ATP ture prieš A.De Minaurą pirmauja net 10:0 ir apskritai yra pralaimėjęs vos tris setus.

Finale įveikęs penktą, o pusfinalyje – ketvirtą skirstymą turėjusius tenisininkus (A.De Minauras ir Borna Čoričius – aut. past.), daugiausiai problemų graikas turėjo ketvirtfinalyje su Nicolas Jarry, kuriam vieninteliam šiame turnyre pralaimėjo setą.

Beveik 130 tūkstančių JAV dolerių ir 250 ATP reitingo taškų susižersiantis S.Tsitsipas ATP reitinge aplenks Casperą Ruudą ir pakils į ketvirtą poziciją.

Pirmenybių Meksikoje vicečempionui atiteks 150 ATP reitingo taškų ir 85,5 tūkst. JAV dolerių – geriausių pasaulio tenisininkų rikiuotėje australas bus 18-tas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas