Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 02

18-metė amerikietė į „Roland Garros“ finalą įžengė nepralaimėjusi nė seto

Savo amžiui nebūdingą brandą demonstruojanti Coco Gauff (WTA-23) atliko dar vieną įspūdingą karjeros šuolį ir pateko į pirmą „Didžiojo kirčio“ finalą.
Coco Gauff
Coco Gauff / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kovo mėnesį savo 18-tąjį gimtadienį atšventusi amerikietė antrajame „Roland Garros“ moterų vienetų turnyro pusfinalyje 6:3, 6:1 sutriuškino italę Martiną Trevisan (WTA-59).

Coco tapo jauniausia tenisininke nuo Marijos Šarapovos (2004 m.), patekusia į „Didžiojo kirčio“ finalą. Jei kalbėtume tik apie „Roland Garros“ turnyrą, paskutinį kartą būdama jaunesnio amžiaus Paryžiuje į lemiamą mūšį dėl titulo prasimušė tik kita žaidimo legenda Kim Clijsters (2001 m.).

Įspūdingai atrodo ir JAV teniso talentės kelias link didžiojo finalo, kurį ji pasiekė varžovėms neatiduodama nė vieno seto. Maža to, C.Gauff ir toliau sėkmingai varžosi „Roland Garros“ dvejetų turnyre, kur su tautiete Jessica Pegula jau pasiekė pusfinalį – praėjusiais metais ir vienetuose, ir dvejetuose laimėjo čekė Barbora Krejčikova.

Pirmojo seto pradžia abiem „Didžiojo kirčio“ pusfinalių debiutantėms buvo nervinga. Amerikietei nepatiko varžovės riksmai po smūgių, kurie kiek išmušė jaunuolę iš vėžių, tačiau seto pabaigoje ji perėmė žaidimo kontrolę ir nebesidarė atgal.

„Įprastai man nerūpi, tačiau ji rėkia net ir tada, kai smūgį atlieku aš“, – teisėjai skundėsi Gauff.

Didžiajame finale amerikietė sieks nutraukti 34-erių Igos Swiatek (WTA-1) iškovotų pergalių iš eilės seriją. Pergalės atveju Coco pirmą kartą karjeroje patektų į WTA reitingo dešimtuką, pralaimėjimo - rikiuotųsi greičiausiai 13-toje pozicijoje.

Įspūdingą šuolį reitinge atliks ir M.Trevisan, kuriai yra projektuojama 26-oji vieta WTA reitinge - tai net 33 pozicijomis aukščiau nei italės karjeros rekordas. Priminsime, kad tenisininkės kelias link šių skambių pergalių buvo itin vingiuotas – praeityje Martina net keturis metus turėjo praleisti be teniso, nes sirgo anoreksija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas