Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 23

18-os triumfavo „US Open“, o dabar svarsto: „Geriau niekada nebūčiau laimėjusi“

Didžiosios Britanijos teniso sensacija Emma Raducanu būdama vos 18-os metų amžiaus šokiravo teniso pasaulį laimėdama moterų „US Open“ pirmenybes, tačiau dabar pripažįsta, kad geriau toks staigus šuolis į teniso elitą būtų ir neįvykęs.
 Emma Raducanu / Scanpix nuotr.
Emma Raducanu / Scanpix nuotr.

2021-ųjų vasara Emmai Raducanu tapo ypatinga. Rumuno tėčio ir kinės mamos šeimoje gimusi tenisininkė iš pradžių pasiekė Vimbldono aštuntfinalį, o tuomet startavusi nuo kvalifikacijos iš viso įveikė net 10 varžovių ir laimėjo moterų „US Open“ pirmenybes.

18-metė jaunuolė tapo pirmąja tenisininke per visą žaidimo istoriją, kuri laimėjo „Didžiojo kirčio“ turnyrą, jį pradėjusi nuo atrankos.

Iš antrojo šimtuko vidurio Emma per keletą mėnesių šoktelėjo iki 10-os vietos, tapo populiariausių prekinių ženklų reklaminiu veidu, o ant savo pečių pradėjo nešti milžinišką naštą, kurią jai užkrovė visuomet aukščiausius reikalavimus keliantys britai.

Vida Press nuotr./Emma Raducanu
Vida Press nuotr./Emma Raducanu

Visgi pastarieji pusantrų metų tenisininkei tapo tikru košmaru. Per šį laikotarpį ji pakeitė penkis trenerius ir nuolatos kentėjo nuo įvairiausių sveikatos problemų – koronavirusas, pūslelės, mėšlungis, angina, nugaros skausmai, šonkaulio skausmai, klubo skausmai, abiejų riešų ir čiurnos traumos.

E.Raducanu galiausiai ryžosi gultis ant operacinės stalo, kur britei buvo atliktos specialios abiejų riešų ir čiurnos procedūros, dėl kurių ji greičiausiai praleis visą likusią sezono dalį.

Bendraudama su „The Times“ talentinga tenisininkė pasidalijo savo išgyvenimais ir svarstė, kad triumfas „US Open“ jai neišėjo į naudą.

„Kartais pagalvoju, kad geriau niekada nebūčiau laimėjusi. Per pastaruosius du metus supratau, kad WTA turas ir viskas, kas sukasi aplink jį, nėra labai smagi ir saugi aplinka. Tu turi nuolatos saugotis, nes aplink pilna ryklių. Manau, kad žmonės, esantys šioje industrijoje, į manę 18-metę, o dabar 20-metę, žiūri kaip į pinigų šaltinį. Buvo labai sunku, keletą sykių skaudžiai nudegiau, o dabar savo artimų ratą bandau išlaikyti iki labai riboto skaičiaus asmenų“, – atviravo Raducanu.

 Emma Raducanu / Scanpix nuotr.
Emma Raducanu / Scanpix nuotr.

Nuolatinės persekiojančios traumų šmėklos neleido atsiskleisti visam britės potencialui, tačiau didelę dalį užėmė ir psichologinis faktorius, teigia „Didžiojo kirčio“ čempionė.

„Kovojau su fizinėmis problemomis, tačiau ir psichologinė pusė man buvo labai sunki. Jei pralaimėdavau susitikimą, labai save engdavau, kitą dieną tiesiog žiūrėdavau į lubas ir liūdėdavau. Visą gyvenimą įvairiausius potyrius išgyvendavau labai jausmingai“, – kalbėjo ji.

Šiuo metu E.Raducanu WTA reitinge užima vos 130-tąją poziciją. Nuo sensacingosios pergalės Niujorke tenisininkės kraityje pralaimėjimų (27) užfiksuota daugiau nei pergalių (24).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas