Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 16

19-mečiui lietuviui – meistriškumo pamokos „Challenger“ turnyro Vilniuje atrankoje

Perspektyvus Lietuvos tenisininkas Pijus Vaitiekūnas (ATP-1802) pirmą kartą karjeroje sudalyvavo ATP „Challenger“ varžybose. Neįkainojamą patirtį sostinėje startavusio „Vilnius Open by kevin.“ turnyro atrankoje jaunuolis pažymėto laimėtu setu, tačiau ne pergale.
Pijus Vaitiekūnas
Pijus Vaitiekūnas / Alfredo Pliadžio nuotr.

Vardinį kvietimą į turnyro kvalifikaciją iš traumą patyrusio savo tautiečio Tado Babelio perėmęs jaunasis Pijus Vaitiekūnas 6:4, 3:6, 0:6 neatsilaikė prieš Marokui atstovaujantį Elliotą Benchetritą (ATP-400).

Solidų pirmąjį setą sužaidęs 19-metis lietuvis turėjo puikią galimybę išsiveržti į priekį ir antrajame, kuomet jau pirmajame geime paduodant oponentui turėjo du break point'us.

Visgi jų išnaudoti nepavyko, o susitikimą labai greitai perlaužė ketveriais metais vyresnis marokietis. Jau kitame geime jis sausai laimėjo kortų šeimininko padavimus – to užteko triumfuoti antroje partijoje.

Trečiajame sete E.Benchetritas demonstravo savo meistriškumą ir varžovą pradėjo triuškinti.

P.Vaitiekūnui tai buvo debiutas „Challenger“ ture. Kol kas aukščiausia lietuvio ATP reitingo pozicija buvo 1732-oji. Už iškritimą pirmajame atrankos rate ATP reitingo taškai neskiriami, tačiau atiteks 115 eurų čekis.

„Scanpix“ nuotr./Elliotas Benchetritas
„Scanpix“ nuotr./Elliotas Benchetritas

24-erių E.Benchetritas iki 2020-ųjų gynė Prancūzijos spalvas ir tais pačiais metais pasiekė rekordinę 198-ąją ATP reitingo vietą. Per savo karjerą jis jau spėjo sužaisti pagrindiniuose „US Open“, „Australian Open“ bei „Roland Garros“ turnyruose, o Paryžiuje sykį pasiekė ir antrą etapą.

Kitame etape marokiečio lauks bosnis Aldinas Setkičius (ATP-430). Dvikovos nugalėtojas iškovos kelialapį į pagrindinį turnyrą.

Šiandien atrankos varžybose pasirodys dar du lietuviai - Tomas Vaišė ir Julius Tverijonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas