Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

47 neatremiamus padavimus atlikęs M.Raoničius užfiksavo visų laikų rekordą

Londone startavusiose ATP 500 kategorijos pirmenybėse „Cinch Championships“ rekordinį pasirodymą prie padavimų linijos užfiksavo Milošas Raoničius (ATP-186).
Milošas Raoničius
Milošas Raoničius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Patyręs 33-ejų tenisininkas pirmajame vyrų vienetų varžybų rate iš turnyro pašalino antrąją britų raketę Cameroną Norrie (ATP-39), trijų setų trilerį laimėdamas rezultatu 6:7(6), 6:3, 7:6(9).

Vienas geriausių visų laikų serverių M.Raoničius šiame mače atliko net 47 neatremiamus padavimus ir užfiksavo visų laikų rekordą.

Iki šio daugiausiai – 45 ace'us – per trijų setų susitikimą buvo pavykę atlikti Kroatijos teniso milžinui Ivo Karlovičiui.

M.Raoničius taip pat tapo tik aštuntuoju tenisininku per visą žaidimo istoriją, kuriam per vieną trijų setų dvikovą pavyko atlikti bent 40 neatremiamų padavimų. Po du sykius tai padarė I.Karlovičius (45 ir 44), Johnas Isneris (44 ir 43) ir Reilly Opelka (43 ir 43), po sykį – Markas Philippoussis (44), Nickas Kyrgiosas (44), Mardy Fishas (43) ir Goranas Ivaniševičius (40).

„Padavimas visuomet buvo svarbiausias mano smūgis. Šis mažytis rekordas yra tikrai specialus ir reiškia man daug. Jei neturėčiau tokio padavimo, mano karjera greičiausiai būtų susiklosčiusi visai kitaip. Esu labai dėl to laimingas ir stengiuosi tobulinti kitas žaidimo vietas“, – kalbėjo naujasis rekordininkas.

Dvikovoje prieš C.Norrie kanadietis taip pat sužaidė geimą, kurį laimėjo atlikdamas keturis ace'us iš eilės.

Buvusi trečioji pasaulio raketė ir 2016-ųjų Vimbldono finalininkas kitame etape žais prieš Taylorą Fritzą (ATP-12) arba Taro Danielį (ATP-85).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius